Flashback friday

Dinner dates

Het ziet er opnieuw niet zo goed uit met de coronacijfers. Ze gaan de verkeerde richting uit. Het Overlegcomité besliste zonet dat er geen nieuwe versoepelingen komen. Volgende week wordt terug vergaderd, in de hoop dan toch wat hoop te kunnen geven. Want voor velen is het stilletjesaan meer dan genoeg geweest. Iedereen wil iets hebben om naar uit te kijken, wil meer hebben om naar uit te kijken. Ik kijk vooral uit naar…

Ik kijk vooral uit naar de opening van de horeca. En naar terug koers te mogen gaan kijken. En naar een optreden in het Sportpaleis te mogen beleven. En naar misschien nog eens het vliegtuig te mogen nemen. Oké, precies nog naar veel. Als die eerste twee puntjes de eerste maanden al terug zouden mogen, zal het al veel zijn. Dus laat ons hopen! Gelukkig passeert Kuurne-Brussel-Kuurne zondag en de Ronde van Vlaanderen op 4 april al aan onze deur! Daar kunnen we al naar uitkijken.

Ik ben ook heel erg benieuwd naar hoe het restaurant De Schorre er zal uitzien. Momenteel zijn ze daar volop aan verbouwingen bezig. Ik mis de dinner dates met m’n beste vriendin Angela. Van zodra het kan, gaan we reserveren voor een avondje De Schorre. Nu is het terugkijken naar eerdere gezellige dinner dates die we beleefden.

In juni 2020 gingen Angela en ik, na elkaar maanden niet te hebben gezien door de eerste lockdown, lekker zomers eten in De Schorre. Dit gezellige restaurant in m’n thuisdorp Schorisse werd deze zomer ondanks de crisis toch druk bezocht. Het is er dan ook erg goed! Zowel binnen als op het terras werden volgens de coronaregels de tafels veilig opgesteld.

In oktober 2020 gingen Angela en ik onze verjaardag vieren in Da Romeo in Oudenaarde. De week nadien ging alles terug dicht. De tweede lockdown ging in. Die is nu nog altijd bezig, voor de horeca en voor enkele andere sectoren. Ik hoop dat er snel perspectief mag komen voor hen. Voor iedereen.

Angela en ik doen altijd iets voor onze verjaardag. Ik schreef 6 jaar geleden het bericht Birthday babes, over onze vriendschap. We hebben al regelmatig een etentje gecombineerd met de cinema of met een optreden. Ons laatste concert dat we konden meemaken was afgelopen zomer in de Ghelamco Arena: The Starlings. Een optreden in het Sportpaleis, daarvoor moeten we al terug naar september 2019, toen we er Little Mix zagen schitteren. Ons laatste festival dateert van in de zomer van 2018: Werchter Boutique. Daar zouden we vorig jaar, in juni 2020, terug naartoe gaan en zo Taylor Swift live zien! Dat blijft een droom van ons. Een puntje op m’n bucketlist. Eerst corona overleven. Hou de moed erin! Samen komen we er!

2 gedachtes over “Dinner dates

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s