Throwback thursday

De boerderij waar het begon

Op 1 januari woonden we 21 jaar hier in het hartje van Schorisse. In 2000 namen m’n ouders namelijk het bedrijf van de ouders van m’n moeder over. Daarvoor boerden ze in Maarke-Kerkem, een andere deelgemeente van Maarkedal, op het bedrijf van vaders ouders. Dat is dus de boerderij waar het allemaal begon… De boerderij waar m’n ouders samen het bedrijf begonnen uit te bouwen in 1989, de boerderij waar zij de jaren nadien hun gezin hebben uitgebreid… Hierover kunnen jullie al altijd lezen in Over m’n boerderij. Ik vertelde er in het begin van vorig jaar ook over in Een geweldig 2020. Toen zei ik al dat ik eens foto’s zou posten van die boerderij waar het begon. Nu heb ik eindelijk enkele beelden verzameld!

Deze luchtfoto van de vierkantshoeve is wel al heel oud. Bovenaan is het woonhuis te zien, waar we met ons gezin in de rechtse helft woonden, terwijl oma en opa in de linkse helft woonden. In de linkse stal stonden de melkkoeien, zij stonden gebonden, een bindstal dus waarin met een pijpleiding werd gemolken. In de stallingen rechts en vooraan rechts stond het jongvee opgestald. In de hoek rechts vooraan zien jullie enkele bomen, die maakten deel uit van ons bos, waar we heel veel speelden in onze kindertijd!

Op de koeien zitten, deden we ook regelmatig! Hierboven zie je m’n zus Valerie. Elke koe had haar vaste plaats. Ze wisten die ook perfect zijn, want als ze binnen kwamen van de weide, gingen ze naar hun juiste plekje! Dan moest enkel de beugel nog rond hun nek worden vastgemaakt, zodat ze dan toch niet meer wegliepen. Wat een tijden! In de eerste weken van m’n blog postte ik een super schattige foto van ik met m’n 3 zusjes die een kalfje aan het verhuizen waren. Check die zeker nog eens op Van kleins af aan. Op die boerderij kregen we ook onze allereerste hond! Mooie herinneringen!

De boerderij zelf is intussen verkocht en volledig omgetoverd. De weiden en het bos zijn in de familie gebleven. Er staan meerdere foto’s vanop die weides al online, zoals bijvoorbeeld in Foto van mei 2015 en Animals are my life.

2 gedachtes over “De boerderij waar het begon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s