Het boerenleven

Nog wat gras erbij in de kuil

Op 13 juli kuilden we het overige deel van de derde snede in. Het zwaarste werk was de kuil ontdekken en de kuil terug dekken. Gelukkig hebben we geweldige familie die meer dan een handje kwam toesteken. Teamwork makes the dream work! Meer dan een keer is dat het motto hier op de boerderij!

Het eerste gras van het jaar werd op 9 en 10 april reeds ingekuild. Daarna volgde de tweede snede, in twee keer: van 25 tot 27 april en dan op 8 mei. Het eerste deel van de derde snede werd geperst tot pakken, waarover ik het ook had in zomerse dagen op ons melkveebedrijf. Het overige deel van de derde snede kwam er dus op 13 juli bij in de kuil.

Hiermee zit er nu redelijk wat gras in de kuil. Misschien dat er net voor de maïs erbij komt, er nog wat gras wordt bij gedaan. Maar dat valt af te wachten. Voor nu nog twee mooie foto’s van het gras inkuilen.

Op de bovenste foto zie je achter de opraapwagen de voedermengwagen staan. Het valt ook op dat we echt wel vlak onder de kerk zitten. Op de onderste foto zie je het dichtrijden van de graskuil, maar links achteraan zie je ook de opraapwagen gras oprapen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s