Het boerenleven

Tweede vaarsjestweeling van dit jaar

Begin april werd er een speciale tweeling geboren: het ene kalfje was zwart met wit, het andere rood met wit. Het waren wel allebei vaarsjes en dus konden ze op de boerderij blijven! Bij een stier-vaars tweeling is het vaarsje meestal onvruchtbaar en dan wordt ze niet aangehouden want dan zal ze nooit melk produceren – voor de duidelijkheid: een koe geeft maar melk als ze gekalfd heeft. Op Facebook vroeg ik naar namen voor deze meisjes: het werden Thelma en Louise! Verder in dit bericht toon ik hoe ze er nu uit zien. Deze week, op maandagavond 8 juni, werd de tweede vaarsjestweeling van dit jaar geboren!

Nu was het koe Jojo die kalfde van twee flinke kalfjes! Ik had het gedacht, want ze had al eens een tweeling gekregen – koe Tiny ook – en nu was ze maar uitgerekend voor 20 juni. Een tweeling komt vaak wat vroeger – ook bij koe Tiny in april was dat het geval. Ik zag dat Jojo zich al mooi klaarmaakte voor de bevalling. Met een beetje hulp van ons waren de meisjes vlot geboren. Ik gaf ze intussen namen: Roxanne en Léonore.

Thelma en Louise zijn intussen al flink gegroeid! Na enkele weken in een eenlingbox, zitten ze nu samen in een groepje. Hoe de kalveropfok allemaal verloopt, schreef ik eerder uit en kan je hier terugvinden. De volledige weg tot een koe, legde ik uit, met foto’s, in Van kalf tot koe op twee jaar. Dat bericht wordt trouwens veel bekeken op m’n blog: van 10 tot soms zelfs 25 keer per dag.

2 gedachtes over “Tweede vaarsjestweeling van dit jaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s