Throwback thursday

Kalfjes worden groot

Ik heb heel wat schattige foto’s van kalfjes staan op m’n computer. Zowel recente als oudere, want ik heb m’n Canon fototoestel nu bijna vijf jaar. Het is dan ook extra leuk om te zien hoe kalfjes van enkele jaren geleden intussen prachtige koeien geworden zijn. Omdat we momenteel heel wat flinke vaarzen (eerste kalfskoeien) lopen hebben, toon ik er graag eens enkele, met enkele weetjes.

Eerst toon ik een prachtige, rode koe die al in haar tweede lactatie zit: Siel. Ze werd geboren op m’n verjaardag: 30 september in 2013. Op de foto als kalf is ze een goeie 5 maand oud. Siel is een hele lieve koe en is dat al altijd geweest. Ze is één van de favorieten van m’n nichtjes Tessa en Yara. Haar aaibaarheidsfactor is dan ook enorm groot. Zeg nu zelf, hoe schattig was ze niet als kalfje?!

Sneeuw is één van onze topvaarzen momenteel. Ze heeft zo’n 60 dagen gekalfd en geeft momenteel 36 liter melk per dag! Voor een vaars vinden wij dit echt geweldig. Sneeuw werd geboren op 19 oktober 2014. Op de foto als kalf is ze 3,5 maand oud. Ze kalfde op 26 december 2016, dus was ze iets ouder dan het streefdoel: eerste keer kalven op een leeftijd van 2 jaar.

Sneeuw heeft haar schoonheid sowieso meegekregen van haar moeder. Zij heette Selena. Inderdaad heette want jammer genoeg is ze vorig jaar gestorven. Gelukkig was haar eerste kalf een prachtig vaarskalf, die intussen een super koe is geworden, net als haar mama dus!

Een andere topper momenteel is Axelle. Zij is samen opgegroeid met Sneeuw en ook met Keala, van hen stonden er al foto’s op m’n blog bij het bericht over katrienewiel. Axelle heeft 55 dagen gekalfd en geeft zo’n 37 liter melk per dag.

Onze absolute topvaars momenteel is zonder twijfel Pamplina. Van haar heb ik geen echt mooie kalffoto, maar zo kan ik haar foto van nu extra groot plaatsen. Ze heeft 40 dagen gekalfd en bezorgt ons dagelijks zo’n 41 liter melk! Als dat niet indrukwekkend is voor een eerstekalfskoe! Ze heeft wel een dik knietje, wat al zo is sinds ze jonger was, en ook een scheef kopje maar voor mij is ze meer dan perfect! Zelfs al is ze niet erg flink tijdens het melken. Het zijn ook maar beestjes!

img_4680

8 gedachtes over “Kalfjes worden groot

  1. Leuk om te lezen!!! Ik melk nu 1 keer per dag 180 koeien. Het is zo interessant en leuk om ze te zien. Ook hier is een koe met een scheve kop. Ze kijkt altijd vragend. 🙂 Wat ik ook bijzonder vind zijn de “tamme“ koeien in de kudde. Eerder werkte ik op een boerderij met 300 melkkoeien er was 1 koe bij die zich tussen alle andere koeien naar voren murwde, ik nam vaak een appel voor haar mee! Ik blijf je blog lezen! nu in t oosten van Duitsland en binnenkort in de Spaanse Pyreneeën. (Ook met koeien). Lieve groetjes

    Like

    1. Hier lijkt het inderdaad ook altijd of Pamplina met haar scheve kop iets wil vragen. Alle koeien hebben inderdaad een eigen karakter, hun eigen gewoonten… Net als mensen. 🙂 Leuk dat je m’n blog graag leest! Ik hoop je te kunnen blijven amuseren en je iets bij te brengen. Groeten en veel succes daar!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s