Throwback thursday

Nicht/juf Eline op de boerderij

Op dinsdag 25 juni kwamen m’n nicht Eline en haar collega’s samen met hun eerste leerjaren op boerderijbezoek. Dat was een heel avontuur, zowel voor ons als voor hen! In totaal waren ze met 36 kinderen, waarvan het voor de meesten hun eerste keer op de boerderij was. Juf Eline wou graag dat haar leerlingen dit eens konden beleven, want zij heeft zelf mooie herinneringen aan de boerderij. Van kleins af aan kwamen Eline en haar zus Jelke logeren en dan amuseerden we ons te pletter met de koetjes en de kalfjes, alsook tijdens de oogstwerkzaamheden. Ik zet enkele foto’s van m’n nicht/juf Eline op de boerderij achter elkaar, van vroeger tot nu.

De oudste foto die ik van Eline op de boerderij terugvond, dateert van de zomer van 2005, toen ze 10 jaar was! We gingen toen wandelen met de kalfjes.

IMG_3989

In augustus is oogstmaand postte ik foto’s van tijdens de oogstwerkzaamheden. We gingen met de zussen en nichten mee om stro op de “platte kar”. Wat een plezier hadden we toen, in 2007 en 2010!

In april 2011 waren we dan weer mee in de veewagen! Samen koetjes naar de weide brengen, ook dat was fijn! Hier was Eline intussen 16 jaar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Als kind leefde Eline haar hier uit en dat wou ze tijdens haar studies ook meteen delen met anderen. Op 12 mei 2014 kwam ze hier als stagiaire op bezoek met een vierde leerjaar. Daarover vertelde ik reeds in Bezoek op de boerderij, waar ik ook andere interessante bezoekers op onze boerderij toon – zoals voormalig minister van Landbouw Joke Schauvliege. Alle kinderen stonden hier enthousiast te kijken naar een pasgeboren kalfje!

IMG_4257

Intussen is Eline zo’n 3 jaar afgestudeerd en aan het werk als juf Eline. Op 25 juni kwam ze met haar collega’s en hun eerste leerjaren op bezoek. We lieten hen al doen en spelen kennis maken met de boerderij: met de schop maïs en gras geven aan de koeien, testen hoe een speenemmer werkt, op de tractor zitten… Onderstaande foto nam zij zelf en postte ze op haar Instagram: happy kids, happy teacher, happy day!

65224251_1341616852668665_8345000823381557248_n.jpg

Als kinderen kwamen ze logeren en beleefden we avonturen op de boerderij, als jongvolwassenen gingen we intussen samen op reis: in 2015 gingen we op vijfdaagse naar London! Dat was m’n tweede keer in de Britse hoofdstad, vorig jaar ging ik voor de derde keer en in november voor een vierde keer!

Een gedachte over “Nicht/juf Eline op de boerderij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s