Throwback thursday

Bezoek op de boerderij

IMG_0647Vorige week is het eerste en tweede leerjaar van de Vrije Basisschool De Wante op bezoek geweest. Het is altijd aangenaam om bezoekers op de boerderij te hebben. Zo zien ze hoe het eraan toe gaat op een melkveebedrijf. Voor kinderen is het ook super leuk om koetjes en kalfjes te kunnen aaien. Dat heb ik vorige week gezien maar ook op eerdere klasbezoeken, op de opendeurdag, op de Dag van de Landbouw…

De opendeurdag vond exact drie jaar en één dag geleden plaats, op 28 juni 2014. Wat gaat de tijd snel! Het was voor ons een echt feest, want na maanden in een melkwagen, na maanden tussen kranen en camions, na maanden die maar bleven duren, was het eindelijk allemaal achter de rug! Nu verblijven de koeien in hun super melkveestal en melken wij ze luxueus in onze carrousel!

IMG_5203

De Dag van de Landbouw dateert van 20 september 2015. Op die dag wordt in heel Vlaanderen de land- en tuinbouw in de kijker gezet en daar werken we graag aan mee. Ons bedrijf werd druk bezocht, het was echt wel over de koppen lopen!

IMG_0335

Onze bekendste bezoeker kregen we op 22 december 2015 over de vloer: minister Joke Schauvliege. Ze kwam de bijgestuurde erosiemaatregelen toelichten op een getroffen bedrijf. Aangezien Schorisse in het hart van de Vlaamse Ardennen ligt, hebben we heel wat “erosiegevoelige” percelen.

Joke door GSM Valerie

Een interessant klasbezoek dat ik me nog goed herinner, was op 12 mei 2014. M’n nicht Eline kwam tijdens haar stage met een klas op bezoek. Intussen is ze trouwens afgestudeerd! Er was toen net een kalfje geboren en de kinderen waren zo onder de indruk! Allemaal zo opletten, daar was ik dan weer van onder de indruk!

IMG_4257

Vorige week waren er ook kalfjes geboren, ’s ochtends. Ze werden vlot geaaid in hun eenlingboxen. De kinderen waren ook heel enthousiast om met de schop enkele voederbakken op te vullen. Elk één schep en na 28 keer waren ze zo goed als vol. Bij de paarden moesten we ook maar één keer vragen wie er eens op wilde zitten! Ik, ik, ik, zoals de foto hieronder duidelijk toont!

IMG_0585

Wanneer ik hen dan allemaal zie glunderen, dan glunder ik ook! Een meer dan geslaagde dag! Geslaagde dagen beter gezegd… Want het waren er allemaal om niet snel te vergeten!

3 gedachtes over “Bezoek op de boerderij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s