Throwback thursday

Augustus is oogstmaand

Augustus wordt inderdaad de oogstmaand genoemd, maar momenteel is het helemaal geen oogstweer. Vandaag was het een echte herfstdag: koud en nat. Je zou er voor minder lastig van lopen. Vorig jaar was het begin augustus enorm heet zomerweer en dus zat iedereen in het stro. Het was niet eens zoeken naar een goeie dag, er waren gewoon heel wat mooie zomerdagen. Op 3 augustus vorig jaar poste ik enkele foto’s van het stro persen en naar huis halen. M’n zussen en ik liepen rond in onze bikinitop, iets waar we nu alleen maar van kunnen dromen. We kunnen nu wel ook terugdromen naar andere mooie jaren, naar heel wat mooie herinneringen.

Wanneer ik denk aan de oogstmaand, aan stro en gras naar huis halen, dan denk ik ook aan de sfeer die erbij komt. Oké, er komt (vooral bij de papa) wel wat stress bij kijken want het moet voor de regen thuis zijn. Maar het is een tijd waar we met familie samen werken, terwijl we ook genieten van het zomerweer. Het is een tijd van lachen en plezier maken met elkaar, zeker toen we nog jonger waren. We, de kinderen, reden mee op de “platte kar” naar het veld en stonden daar dan ook te ravotten. Ik heb een foto van in 2007 en een van in 2010, dus toch al 9 en 6 jaar geleden.

Het waren dan wel bumpy rides maar we genoten enorm. Het was zomer, echt zomer, zo’n zomer waar je ’s ochtends al tonnen energie van de zon meekreeg en je dan nog elk moment van de dag werd bijgestraald. Vandaag werden we alleen maar uitgeregend. Maar we blijven dromen en hopen! Na regen komt zonneschijn!

2 gedachtes over “Augustus is oogstmaand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s