Op stap

Uitkijktoren Brakel

Wanneer ik op uitstap of op reis ga, zoek ik altijd wel naar plaatsen met uitzichten om te kunnen bezoeken. Ik vind het altijd geweldig om verrast te worden door een geweldig panorama. Zo bezocht ik al het belfort in Brugge, de Pantokrator in Corfu, Cabo da Roca nabij Lissabon in Portugal, de Sloveense kust en Monte Hacho in Alora in het Spaanse Andalusië. Over uitzichtpunten in onze streek heb ik eigenlijk nog niet veel gepost, alhoewel ik wel al redelijk wat wandelingen heb uitgeschreven en ook een bericht schreef over Het beste van Schorisse en de Bossenaarmolen. Vanaf redelijk wat hellingen in onze Vlaamse Ardennen heb je een prachtig uitzicht. In Brakel is er een aangelegd uitkijkpunt, waar je na een stevige beklimming verwend wordt op een 360-gradenuitzicht: de uitkijktoren van Brakel.

Ik toon het uitzicht, want van de toren zelf ben ik eigenlijk een foto vergeten nemen. Het is een stalen constructie die in 2001 werd gebouwd. Om op het platform te raken, moeten zo’n 165 trappen overwonnen worden. Een attractie op zich dus ook! Van die trappen heb ik wel een foto. De toren zie je wel eens als schaduw op een foto passeren. Maar ga vooral zelf eens kijken! Ik geef een plan mee, alhoewel dat misschien overbodig is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s