Flashback friday

Night of The Hunger Games

Volgende week dinsdag gaan m’n beste vriendin Angela en ik naar Night of The Hunger Games. In verschillende Kinepolis-zalen wordt dan eerst de derde film “The Hunger Games: Mockingjay Part 1” gedraaid en daarna in avant-première de vierde en laatste film “The Hunger Games: Mockingjay Part 2”. We zullen de films te zien krijgen in 3D en ontvangen ook een leuke goodie en een Red Bull om wakker te blijven, al zal het meer dan spannend genoeg zijn. Angela en ik zijn enorm te vinden voor dit filmgenre, wat ik al vertelde in een vorig Flashback Friday blogbericht.

IMG_9306
M’n beste vriendin Angela en ik op Night of the Hunger Games vorig jaar

De vier films van The Hunger Games, of in het Nederlands De Hongerspelen, zijn verfilmingen van de succesvolle boekentrilogie van schrijfster Suzanne Collins. De boeken kwamen drie opeenvolgende jaren uit, namelijk in 2008, 2009 en 2010, terwijl de films in maart 2012, november 2013 en november 2014 uitkwamen en telkens stonden ze in de top 10 van meest succesvolle films van het jaar. Het laatste deel, eigenlijk het tweede deel van het laatste boek, komt nu dus uit, op dinsdag 17 november 2015 om precies te zijn. We zullen deze laatste film wereldwijd als één van de eersten zien hier in België, de dagen erna komt hij in meer en meer landen uit.

Wij wouden er zeker en vast meteen bij zijn, want ook de vorige edities van Night of The Hunger Games woonden we bij. In november 2013 gingen we voordien eerst lekker eten in de Kastart in Gent, hieronder vinden jullie drie foto’s terug van twee jaar terug. Vorig jaar hebben we de drie films na elkaar gezien in Kortrijk, maar drie was toch meer dan genoeg. Daarom kozen we niet voor The Hunger Games Marathon, wat ook een optie is, maar voor Night of The Hunger Games, waar ze dus de twee laatste films tonen.

In de films speelt Jennifer Lawrence de hoofdrol: zij is Katniss Everdeen. Naast haar neemt Josh Hutcherson de rol van Peeta Mellark op zich en Liam Hemsworth die van Gale Hawthorne. Donald Sutherland is President Snow en Woody Harrelson is Haymitch Abernathy. De namen van de personages zijn speciaal en dat zijn de films ook, je moet te vinden zijn voor het genre, je moet je kunnen laten meesleuren… Ik geef jullie een korte samenvatting van elke film, samengevoegd vanop de website van Kinepolis en Wikipedia.

“The Hunger Games” – In het land Panem, dat ooit Noord-Amerika was, heerst Het Capitool, De Hoofdstad, genadeloos over de 12 overgebleven districten. Elk jaar moeten de districten één jongen en één meisje, tussen 12 en 18 jaar oud, afvaardigen om deel te nemen aan The Hunger Games, De Hongerspelen, die live uitgezonden worden op televisie. Slechts één van de 24 deelnemers kan overleven. Wanneer Primrose Everdeen, het 12-jarige zusje van Katniss Everdeen uitgekozen wordt, neemt de 16-jarige Katniss vrijwillig haar plaats in. Samen met de jongenstribuut uit district 12, Peeta Mellark, gaat ze naar Het Capitool. In de arena moet Katniss een onmogelijke keuze maken… Is ze bereid om haar menselijkheid op te offeren?

“The Hunger Games: Catching Fire” – Na hun overwinning in de 74e Hunger Games keren Katniss Everdeen en Peeta Mellark terug naar huis. Er is hen weinig rust gegund: ze moeten hun familie en vrienden achterlaten voor een verplichte zegetocht langs de verschillende districten. Tijdens de reis voelt Katniss dat een opstand broeit, maar Het Capitool onderdrukt de onrust met ijzeren hand. Ondertussen kondigt President Snow de 75e Hunger Games aan… Omdat het een jubileumjaar is, wordt zoals elke kwarteeuw een bijzondere editie met telkens nieuwe regels gehouden, namelijk Quarter Quell, Kwartskwelling. Deze keer worden de kandidaten gekozen uit oude winnaars, waardoor Katniss en Peeta opnieuw de arena in moeten!

“The Hunger Games: Mockingjay Part 1” – Nadat ze een einde gemaakt heeft aan de Hunger Games, komt Katniss terecht in district 13. Onder leiding van President Coin en omringd door mensen die ze vertrouwt, spreidt Katniss haar vleugels. Ze wordt het symbool van de revolutie. Ze vecht om Peeta te redden, die in handen is van Het Capitool, en om de districten te bevrijden. Haar moed geeft hoop…

“The Hunger Games: Mockingjay Part 2” – Terwijl Panem meegesleurd wordt in een allesomvattende oorlog, maakt Katniss zich op voor de finale confrontatie met President Snow. Samen met haar trouwste vrienden, waaronder Gale, Finnick en Peeta, en een team uit district 13 beslist ze haar leven te riskeren om President Snow uit te schakelen. Snow heeft ondertussen maar één doel voor ogen: Katniss vernietigen. De dodelijke valstrikken, vijanden en morele keuzes die haar wachten, zijn erger dan alles wat ze ooit tegenkwam in de arena…

Heel wat films zijn ook gekend omwille van hun muziek en dat is bij deze films zeker het geval. In de derde film komt er een erg belangrijk lied voor, The Hanging Tree. De lyrics werden effectief geschreven door de schrijfster van de boeken, Suzanne Collins. Het lied wordt gebracht door componist James Newton Howard en gezongen door Jennifer Lawrence zelf. Het werd wereldwijd echt een hit, hoe kan het ook anders want het blijft hangen. Toen ik het lied hoorde in de film, dat moment in de film was echt kippenvel! Ik zocht en vond het op YouTube, hieronder kunnen jullie kijken en jullie laten meesleuren. De lyrics van het lied zet ik ook nog in dit blogbericht, om af te sluiten. Ik kijk alvast vol spanning uit naar de ontknoping!

Are you, are you
Coming to the tree
Where they strung up a man
They say who murdered three
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met at midnight
In the hanging tree

Are you, are you
Coming to the tree
Where the dead man called out
For his love to flee
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met at midnight
In the hanging tree

Are you, are you
Coming to the tree
Where I told you to run
So we’d both be free
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met at midnight
In the hanging tree

Are you, are you
Coming to the tree
Wear a necklace of hope
Side by side with me
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met at midnight
In the hanging tree

6 gedachtes over “Night of The Hunger Games

  1. Hallo, ik ga vrijdag naar the hunger games night in kortrijk. Zou je nog een beetje meer info willen geven hoe het dinsdag verliep, pauzes, goodie ,….

    Like

    1. Vanaf 18 uur mocht je de zaal binnen en daar stonden ze al klaar met een polsbandje, een bon voor een gratis Red Bull en een erg mooie poster! Om 18u30 begon de eerste film. Pas na de volledige film was het pauze, zo’n 20 a 30 min. Dan kon je ook aan de ingang van de zaal je 3D bril halen want de tweede film was in 3D, echt wel cool (voor mij eerste keer film in 3D gezien)! Over de ontknoping zal ik nog niets verklappen. 😉 Ik had een leuke avond en dat wens ik jou ook toe! Groetjes, Julie

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s