Het boerenleven, Op stap

Op een week naar de lente

Het is dezer dagen met 17 à 18 °C meteen lente, nadat we vorige week zondag ’s ochtends nog bibberden bij – 8 °C! Ik ging toen nog op valentijnswandeling in m’n geliefde en witte Schorisse. Het landschap lag nog volledig bedekt onder een mooi laagje sneeuw. Op 10 februari schreef ik het bericht Siberisch koud, over de gevolgen van het extreem koude weer op de boerderij. Het is van het ene extreme naar het andere. Er worden met deze temperaturen dagrecords gebroken, tot 10 °C meer dan het normale voor de tijd van het jaar. We kunnen er maar van genieten! Ik deed dat zondag op een heerlijke wandeling en sowieso nu elke dag op de boerderij… want werken in de zon is zo veel fijner!

Voederen onder een stralende zon is echt genieten. Ook in de stal is het zo veel klaarder. De zonnestralen dwarrelen de stal binnen. Hieronder een foto van één van m’n favoriete momenten van elke dag: wanneer alle dieren eten hebben gekregen en lekker aan het smullen zijn. Links op de foto de droogstaande koeien en volle vaarzen, die een mengeling van maïs, stro, eiwitkern en mineralen te eten krijgen. Rechts het jongvee dat deels bij de stier zit en dat ik deels aan het insemineren ben, deze krijgen een mengeling van 2/3 gras en 1/3 maïs.

Zondagnamiddag ging ik met m’n zus Stefanie wandelen. 16 km door ons prachtige Maarkedal! Het was onze eerste wandeltraining voor ons volgende avontuur. Vorig jaar gingen we Te voet naar de zee. Op drie dagen tijd stapten we 40, 30 en 20 km af richting Oostduinkerke. Het werd een geweldige belevenis, die duidelijk smaakte naar meer. We hebben een nog grotere uitdaging gevonden en zijn nu beginnen trainen, zodat we weer in topvorm raken! Ik verklap nog niet wat de uitdaging exact is, maar jullie horen uiteraard meer wanneer het zo ver is. To be continued!

Op de foto is rechts boven Stefanie haar hoofd de kerk van Schorisse te zien. Hier wandelden we door een veldweg van de Boigneberg richting de Sint-Vincentiuskapel op de Kapelleberg te Maarke. Van hieraf is de omgeving prachtig te bewonderen! Onze lieve hondjes Toby en Tisha waren ook van de partij!

3 gedachtes over “Op een week naar de lente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s