Flashback friday, Op stap

Getting there

Op 21 februari 2021 gingen m’n zus Stefanie en ik van start met onze wandeltrainingen voor een nieuwe uitdaging. In het bericht Op een week naar de lente vertelde ik daar kort over. We wandelden toen 16 km door ons prachtige Maarkedal. Eind maart gaf ik jullie dan een update over enkele wandelingen die we die maand hadden ondernomen: Getting started. Ik schreef ook één wandeling volledig uit: Wandeling de Ronde van Maarkedal. In dit bericht geef ik jullie opnieuw een stand van zaken, met de tochten die we in april 2021 beleefden.

Net als al onze andere voorbereidingswandelingen starten we steeds vanuit Schorisse dorp. We gingen op 3 april op avontuur richting Louise-Marie, op 11 april gingen we richting Horebeke en Mater met een groot stuk door Maarkedal en op 18 april ondernamen we onze grootste tocht tot nu toe: 46,5 km langs de Zwalmbeek en de Schelde. Onderstaande Strava zegt inderdaad 45,20 km maar die van m’n zus zei 46,50 km. Geen idee hoe het komt maar mijn Strava vergeet precies altijd enkele honderden meters op te tellen.

Op 3 april gingen we richting Louise-Marie, een dorp in Maarkedal dat eigenlijk behoort tot Etikhove. De wandeling er naartoe was heel idyllisch. Ook het dorpje zelf heeft enorm veel charmes.

Op 11 april gingen we door Horebeke, Mater en Maarkedal. Het weer was eerst grijs en bewolkt, later kwam de zon tevoorschijn tussen de stapelwolken. Het leverde mooie plaatjes op. We zagen zowel de kerk van Sint-Kornelis-Horebeke als van Sint-Maria-Horebeke. Ook die van Mater zagen we in de verte.

Op 18 april ondernamen we onze grootste tocht tot nu toe: 46,5 km langs de Zwalmbeek en de Schelde. De eerste foto toont hoe we Schorisse achter ons laten, daarna heb je twee foto’s uit Horebeke toen we op weg waren naar de Zwalmbeek en de vierde foto is uiteindelijk genomen langs de rustgevende waters van de Schelde.

UPDATE: Net als vorig jaar – toen schreef ik Wandeling van Schorisse naar Kerselare – stapten we in de meimaand eens naar Kerselare. Stefanie en ik gingen op 2 mei kaarsjes branden op de goede afloop van ons grote avontuur, dat nu echt heel dichtbij kwam!

UPDATE: Ontdek waar we uiteindelijk voor trainden, ontdek eindelijk wat die grote uitdaging nu was, door HIER te klikken!

Een gedachte over “Getting there

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s