Op stap

Getting started

Eind februari 2021 vertelde ik in Op een week naar de lente dat m’n zus Stefanie en ik er onze eerste wandeltraining van dit jaar op zitten hadden. Na onze driedaagse wandeltocht richting zee in juli 2020 hebben we nu een nieuwe uitdaging gevonden. Wat en waar, dat horen en zien jullie later! Vandaag vertel ik over de wandelingen van de afgelopen weken. We zijn telkens gestart vanuit de dorpskern van ons geliefde Schorisse.

Op 21 februari vertrokken m’n zus Stefanie en ik dus op onze eerste wandeltraining. We wandelden door ons geliefde Maarkedal en stapten toen 16 km af. Nadien waren het altijd wat kilometers meer…

Op 14 maart maakten we een wandeling van 25 km doorheen Schorisse, Sint-Maria-Horebeke, Mater en Sint-Denijs-Boekel. We deden 25 km op 4 uur, een heel mooi tempo dus. Mede door de wind die ons voortduwde en door onze honden die ons voorttrokken. Al is Toby meer een hond die wij moeten meetrekken, hij is vaak lui!

Op 20 maart stapten we tot in het centrum van Nukerke, om daar de wandelroute Langs de hellingen van de Ronde af te wandelen. Die dag legden we in totaal 32,5 km af, terwijl die wandelroute eigenlijk maar 15,5 km is. Maar wij waren dus in Schorisse gestart en deden in het terugkeren nog de Stationsberg en de Taaienberg erbij. In totaal kwamen we zo aan een 568 hoogtemeters, een hele pittige wandeling! Hieronder zie je een foto van de taaie Koppenberg.

In het laatste weekend van maart gingen m’n zus en ik zelfs twee dagen stevig wandelen. Op zaterdag 27 maart wandelden we de Ronde van Maarkedal, zo’n 32 km, waarover ik het uitgebreid heb in Wandeling de Ronde van Maarkedal.

Op zondag 28 maart gingen we richting Geraardsbergen, om heerlijke mattentaarten. Het werd een trektocht van 35 km! In het gaan wandelden we langs de taalgrens, eens in Vlaanderen, eens in Wallonië. We gingen door het Bos Ter Rijst, het Brakelbos en het Livierenbos.

Deze bossen deden we vorig jaar ook tijdens een wandeling van 24 km, zeker de moeite: Stevige wandeling van Schorisse naar Flobecq en terug langs Brakel. Afgelopen zondag wandelden we trouwens van D’Hoppe tot Zarlardinge (Geraardsbergen) zo’n 13 km op de GR 5A Wandelronde van Vlaanderen – in totaal is deze welgeteld 575 km lang.

UPDATE: In maart heb ik uiteindelijk 862 182 stappen gezet, gemiddeld 27 812 per dag. In juli 2020 was het een recordmaand met 1 059 254 stappen, gemiddeld 34 169 per dag!

2 gedachtes over “Getting started

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s