Throwback thursday

Helpende handen op de boerderij

Twee weken geleden heeft m’n moeder een ongeluk gehad op de boerderij. Verder vertel ik wat er juist gebeurde. M’n mama Veerle heeft heel wat pijn gehad, en nog steeds, en kan niet werken. Daardoor hebben m’n vader Herman en ik al heel wat helpende handen nodig gehad. Vooral m’n zussen hebben bijgesprongen, vooral tijdens het melken en bij kalvingen. Het was nu namelijk juist een drukke periode met een groep vaarzen die ging afkalven. De afgelopen dagen kwamen m’n nichtjes Tessa en Yara ook hun handen uit de mouwen steken. Ik vind het geweldig om ze er bij te hebben. Geweldig om te zien hoe ze telkens meer kunnen, hoe ze sterker en slimmer worden. Geweldig ook om altijd zo veel pret te beleven. Zo’n duo bij mij, dat is gegarandeerd fun!

Ik heb al redelijk wat geweldige foto’s van ons drie (op m’n blog staan). De leukste vind ik eigenlijk nog steeds die uit de zomer van 2016, die verscheen in Zomer 2016 avonturen. Hieronder toon ik jullie hem. Hij straalt gewoon zo veel liefde uit! Liefde, zomer en plezier! Van links naar rechts: Milo, Yara, Tisha, ik, Tessa en Bavo.

De afgelopen dagen was het nog geen zomer… Het is winter maar het was eerder herfstweer – al komt de lente er nu echt aan. We hadden onze mutsen nog nodig! Ik nam met m’n smartphone onderstaande leuke selfie van ons drie op de tractor waarmee ik voeder. We passen er nog net alledrie op!

Tessa en Yara hebben me goed geholpen! Ze hebben goed naar me geluisterd. :p Naast de hulp kreeg ik er dus ook een portie plezier en gekheid bij. Meezingen met de radio, TikTokdansjes testen, de humor van Yara… Het was top! Ik heb hieronder nog een mooie foto van deze mooie meisjes! In januari toonde ik ook enkele prachtige foto’s van ons in Van nichtjes naar nichten en vorige zomer toonde ik hen in Power to the girls. Ik hoop dat ze de liefde voor de boerderij niet verliezen!

Maar wat gebeurde er nu met m’n moeder twee weken geleden? Wel… er had een vaars gekalfd en nu gingen we ze melken. Die koe had al een touw (halster) op haar kop, maar het uiteinde hing op de grond. Ze stak haar kop door een opening aan de drinkbak en stond op het touw. M’n moeder reikte haar hand uit om het touw te grijpen, maar de koe trekt haar kop achteruit, waardoor m’n moeder haar rechtervingers tussen het touw en een buis raken te zitten. Het ging zodanig snel, het was met een snok… Het bovenste kootje van m’n moeders rechtse middenvinger werd afgescheurd door het touw. Het stukje vinger vonden we niet meer terug, dus werd de vingertop tijdens een operatie gecorrigeerd en toegenaaid. Dat is allemaal goed verlopen maar de vinger geneest maar heel traag en het zal dus nog even duren voor ze terug kan werken. Maar het kon allemaal erger dus we houden de moed er in!

3 gedachtes over “Helpende handen op de boerderij

  1. auw, dat moet inderdaad heel veel pijn doen. Veerle, laat je maar eens goed verwennen en verzorgen door al dat vrouwvolk en door manlief natuurlijk. Hou je goed. Groeten

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s