Het boerenleven

Twin sisters

Op zondag 27 juni werd er een vaarsjestweeling geboren op de boerderij! Koe Goldie kalfde van twee mooie rode vaarsjes! Via Facebook vroeg ik naar ideeën voor namen. Uiteindelijk ging ik voor het idee Jip en Janneke, al maakte ik het een beetje anders: Jippeke en Janneke. Verder in dit bericht krijgen jullie ze te zien. Ik heb ook een foto van onze tweelingen van vorig jaar, die nu op de weide lopen.

Koe Goldie beviel twee jaar geleden trouwens ook van een tweeling. Toen stierf er jammer genoeg wel één vaarsje. Het andere kreeg de naam Pukje, omdat het zo’n klein kalfje was. Intussen is ze al flink gegroeid en zelfs al enkele maanden drachtig! Twee weken terug werd er eveneens een tweeling geboren waarvan één vaarsje het haalde en het andere niet. De mamakoe heette Adi en dus kwam m’n mama Veerle op de naam Ida. Zij zal nu vriendinnetjes kunnen zijn met Jippeke en Janneke.

Onze vaarsjestweelingen van vorig jaar – waar ik over vertelde in Tweede vaarsjestweeling van dit jaar en ook kort in Sneeuw in april – lopen intussen sinds april op de weide. Gisteren gingen we alle runderen op de weides eens controleren, wat we één keer per week doen. Ik kon beide tweelingen op één foto vastleggen! Van links naar rechts zien we Thelma & Louise en Roxanne & Léonore. Ze zien er goed uit!

Die avond op 28 juni nam ik ook nog enkele mooie foto’s van andere koeien, die ik toevoegde aan het bericht Boven op de berg. 😉

Een gedachte over “Twin sisters

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s