Flashback friday

Musicals en andere spektakels waar ik bij was

Twee jaar terug maakte ik eind december een lijstje van de muziekevenementen waar ik bij was. Ik heb dat intussen opnieuw bijgewerkt zodat het helemaal up-to-date is. Maar in dat lijstje plaatste ik ook musicals, terwijl dat eigenlijk meer is dan muziek. Vandaar dus hoog tijd voor een nieuw lijstje! Ik presenteer jullie vandaag: musicals en andere spektakels waar ik bij was.

Musicals vind ik echt geweldig! Ik bewonder mensen die goed kunnen zingen, acteren én dansen! Het decor maakt het ook telkens af, en de live muziek! In augustus van 2017 ging ik kijken naar Footloose The Musical. Het was de Engelse versie, die twee weken te bewonderen was in het Kursaal Oostende. Footloose was goed! Ik was daar samen met m’n best friend Angela en we maakten er een daguitstap van. Rondwandelen op de dijk, gaan eten met een gemeenschappelijke vriendin die ginds woont en werkt, samen op de foto gaan met de zee op de achtergrond… Het was een mooie zomerdag!

In november van dit jaar, op 14 november 2019, gingen Angela en ik naar het Kursaal Oostende voor Annie, de Musical. Bij het zeetje namen we opnieuw een leuke foto, dit keer met sjaal en muts. We zagen veel opkomend talent maar ook Vlaamse topper Deborah De Ridder. Zij werd vooral bekend door haar overwinning in het VTM-programma Op zoek naar Maria en daarna haar winnende rol in The Sound of Music.

Ik denk wel dat geen enkele nog de ervaring van de musical die ik in juli 2015 in Londen zag, kan overtreffen: Bend It Like Beckham The Musical. Iedereen kent de film, wel, in 2015 werd er voor een jaar een musical over gespeeld in het hart van de musicalscène: West End in Londen. Wow, wat was dat daar? Zo indrukwekkend! Echt niet te beschrijven! Top avontuur dat ik daar beleefde met happy girls Stefanie, Eline en Jelke.

Dit jaar gingen we in november met z’n vieren terug naar Londen. Daarover schreef ik honderduit in Autumn in London. We zagen Waitress The Musical. De hoofdrol was weggelegd voor de geweldige Lucie Jones, die in 2009 deelnam aan The X Factor UK en in 2017 aan het Eurovisiesongfestival. De musical op zich was goed, maar toch niet te tippen aan Bend It.

We waren afgelopen 8, 9 en 10 november vooral in Londen voor Diversity. Deze groep streetdancers brengt meer dan een dansspektakel! Op 9 november gingen we hen bewonderen in Born Ready, The 10 Year Anniversary Tour. OMG! Wat een adembenemende show! Ik volg Diversity al van in het begin, toen ze in 2009 Britain’s Got Talent wonnen, voor runner-up Susan Boyle. Hieronder het voorsmaakje dat ze brachten enkele maanden voor hun tour.

Ook in 2018, op 26 oktober om precies te zijn, waren m’n zus Stefanie en ik in Londen voor Diversity. Toen tourden ze met Ignite The Street Dance Circus Spectacular. Ik schreef er in geuren en kleuren over in Dream, believe, achieve. Die slogan is hun motto en zouden we allemaal moeten volgen!

Vorige week, op 20 december, woonde ik samen met Angela de finale van Belgium’s Got Talent bij. Ik vind zo’n shows geweldig om live te beleven want je ziet echt verschillende acts, van erg hoog niveau, de beste van het land. Ook drie jaar terug, op 30 december 2016, waren we er al eens bij. Toen zagen we Baba Yega winnen, dit jaar Benjamin Ceyssens. Twee volledig verschillende winnaars, maar daarom niet minder verdiend! We waren trouwens ook bij enkele audities al eens van de partij, altijd de moeite.

IMG_20191220_200844.jpg

Het lijstje van de musicals en andere spektakels die ik reeds beleefde in m’n leven (laatste update december 2022):

 • 2014-5-2 Blaze The Streetdance Sensation
 • 2015-7-3 Bend It Like Beckham The Musical (in Londen)
 • 2016-12-30 Belgium’s Got Talent Finale
 • 2017-8-6 Footloose The Musical
 • 2018-10-26 Ignite The Street Dance Circus Spectacular
 • 2019-03-? Monty Python’s Spamalot
 • 2019-11-9 Born Ready, The 10 Year Anniversary Tour
 • 2019-11-9 Waitress The Musical
 • 2019-11-14 Annie, de Musical
 • 2019-12-20 Belgium’s Got Talent Finale
 • 2020-03-07 Chateau Cupido
 • 2022-04-08 The Sound of Music
 • 2022-08-19 Mamma Mia!
 • 2022-12-17 Charlie and the Chocolate Factory
 • 2022-12-18 Gymgala

Ik hoop het komende jaar nog veel evenementen aan m’n lijstje te kunnen toevoegen. Ik heb nog heel wat op m’n bucketlist staan… Zo wil ik heel graag eens een Cirque du Soleil show gaan beleven. Er zijn er regelmatig in ons land, dus ik moet dat gewoon eens doen! Wat nog? Als er van de film The Greatest Showman een musical wordt gemaakt, waar er geruchten over zijn, dan moet ik daar sowieso naartoe! De muziek uit die film is fenomenaal! M’n grootste droom blijft wel het Eurovisiesongfestival live meemaken. Jammer genoeg nog niet aan tickets geraakt voor Rotterdam 2020 maar we proberen binnenkort opnieuw! Jullie horen er nog over!

3 gedachtes over “Musicals en andere spektakels waar ik bij was

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s