Flashback friday

Drie topmusicals op één jaar

Afgelopen jaar heb ik drie musicals gezien in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Het waren één voor één topmusicals, én echte klassiekers ook. De eerste die we zagen, was uiteindelijk in april 2022. Deze was al enkele keren uitgesteld door corona – hier thuis raakten we begin januari besmet met het coronavirus: COVID heeft ons te pakken schreef ik er toen over. Sinds het voorjaar mochten en konden we dan eindelijk weer meer en meer buiten komen. In maart hadden m’n beste vriendin Angela en ik om dat te vieren eens een stevig stapje gezet in Antwerpen. Die avond werd uiteindelijk ook nog beïnvloed door corona, alles daarover lees je in Discobaar a Moeder. Maar in dit bericht vertel ik over welke musicals ik dit jaar zag, twee samen met Angela, één met m’n liefste familie.

The Sound of Music – 8 april 2022

Al jaren vertelde Angela mij dat het werkelijk een gat in m’n cultuur is dat ik de film The Sound of Music nog nooit gezien heb. Toen haar oog dan viel op de musicalvoorstelling met Ianthe Tavernier en Koen Van Impe in Antwerpen, zei ze dat het hoog tijd was om te gaan. Na wat uitstel door corona was het op 8 april eindelijk zover. Eerst passeerden we eens in het Centraal station, ik wou dat treinstation graag nog eens zien omdat hier ooit een flashmob met muziek uit de Sound of Music plaatsvond. Het filmpje daarvan online is niet zo van goede kwaliteit maar het gebeuren was geweldig. Het dateert uit 2009 trouwens, al even geleden. Daar was ik niet echt bij trouwens.

Op 8 april 2022 was ik er wel bij in de Stadsschouwburg. We werden “Welkom terug” geheten en werden dan meegenomen in het verhaal. Het werd een prachtige voorstelling! Het was echt genieten om nog eens een musical te zien. Dat was geleden van 14 november 2019, toen we Annie gingen zien in Oostende. Het volledige lijstje, dat ik nu ook heb geüpdatet, is terug te vinden op Musicals en andere spektakels waar ik bij was.

Mamma Mia! – 19 augustus 2022

In de zomer is het vaak warm en zonnig, niet echt weer om binnen te gaan zitten. We hebben meerdere keren in ons dorp de tent opgeslagen en gekampeerd met vuurkorf en marshmallows – als het veilig was want met het droge weer was het opletten. Hoe zalig zijn die herinneringen! Maar eind augustus, toen de avonden korter werden, namen we toch eens de tijd om naar het grote Antwerpen af te zakken voor een schitterende musical. Met we bedoel ik dit keer niet Angela en ik. Dit keer ging ik samen met m’n zus Stefanie, haar vriend Jeffrey en onze nichtjes (nichten al nu) Tessa en Yara.

Amai wat een hits zitten allemaal niet in die musical! Gimme Gimme Gimme en Money Money Money en Dancing Queen en Honey Honey en Thank You for the Music en tuurlijk Mamma Mia! En zo veel meer. De acteurs waren ook zot top! Dorian Liveyns en Tinne Oltmans, redelijk jong maar geweldig talent! Toppers Stany Crets en Johan Terryn en Govert Deploige, je weet wel, uit W817. En wist je dat Evi Hanssen zo kon dansen, zingen en acteren?! Dé topstem van de musical zagen we ook, nog steeds zo onder de indruk van Ann Van den Broeck! De foto toont niet zo veel, maar het was fantastisch. Een filmpje van op YouTube deel ik ook, maar live is natuurlijk nog indrukwekkender.

Charlie and the Chocolate Factory – 17 december 2022

Om het jaar mooi af te sluiten gingen m’n beste vriendin Angela en ik op weekend in Antwerpen. Anderhalve dag genieten! Van de magische kerstsfeer maar ook van wat cultuur. Zo gingen we naar Charlie and the Chocolate Factory in de Stadsschouwburg. Ik kende het verhaal ook niet en liet me dus volledig onderdompelen in de wereld van chocolade! Want ja, ook ik ben gek op chocolade! Een heel leuk verhaal, met heel wat verschillende acteurs, wat het ook een echt spektakel maakte. Nordin de Moor had de hoofdrol van Willy Wonka, bompa Jos werd gespeeld door Koen Van Impe maar wij keken vooral uit naar Astrid Stockman. Ze deed dat super! Ik geef hier nog wat officiële beelden vanop YouTube mee. Je kan trouwens nog altijd gaan kijken, in Antwerpen tot 8 januari en daarna een weekend in Gent en een weekend in Hasselt. Zeker de moeite!

Een gedachte over “Drie topmusicals op één jaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s