Foto, Het boerenleven

Voorsmaakje van de winter

Begin deze week kregen we al een voorsmaakje van de winter. Ik hou ervan hoe prachtig zo’n koude ochtenden er wel niet uit zien! Ik heb meteen enkele foto’s genomen, die ik verder in dit bericht met jullie deel. In januari van dit jaar postte ik het bericht Winterse taferelen, waar ik foto’s toonde van putje winter. Toen vroor het ’s nachts tot -8 °C en sneeuwde het meerdere dagen. In februari van 2018 was het ook erg koud, dan schreef ik over Ijsdagen op de boerderij, wat nu? Wat deze winter brengt, valt nog af te wachten, maar ik hoop op veel magische ochtenden!

IMG_2878IMG_2858IMG_2871IMG_2866IMG_2879

Deze bovenstaande foto’s werden genomen op 20 november, toen er een mooie zonsopgang was. Op 21 november was het grijs maar ook mooi gevroren, zoals jullie hieronder zien.

IMG_2952IMG_2948

In de stal vroor het nog niet – wat vanaf ongeveer – 5 °C wel het geval is – maar de koeien kunnen er sowieso wel goed tegen. Enkele sfeerfoto’s: koe Kim in een diepe slaap en koe White onder de borstel.

IMG_2932IMG_2938

Eerder deze week kon ik ook nog een andere leuke foto nemen: drie tractors op een rij, veelal op rust deze winter. Behalve als we aan het hout werken, dan zullen ze ook in actie mogen schieten, om bijvoorbeeld hout naar huis te halen of kleine takken te versnipperen.

75044633_2450784025181736_8137910376680390656_n

Andere winterse foto’s vanop de boerderij vinden jullie in

Een leuke video van een zonsopgang en het voederen in de winter, die ik postte in ’s Voormiddags op de boerderij, geef ik hieronder nog eens mee.

2 gedachtes over “Voorsmaakje van de winter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s