Throwback thursday

Sneeuw in de stal

IMG_7140Het is beginnen sneeuwen! Als het bij een beetje blijft, kan dat geen kwaad. Het zorgt zelfs voor mooie en unieke beelden: dwarrelende sneeuwvlokjes in de stal. Dat gebeurt niet altijd, het hangt af van de wind en of de neerslag dan door de open nok van onze melkveestal naar beneden valt. Dit jaar viel er trouwens al eens sneeuw, op 15 januari om precies te zijn, en daar maakte ik toen een korte video van. De hoeveelheid sneeuw was vandaag en begin dit jaar beperkt, maar op 20 december 2009 was dat wel anders!

Toen lag er echt een dikke laag sneeuw in alle stallen. Het waaide veel en de sneeuw werd overal binnen geblazen. In die tijd stond onze oude melkveestal er nog en dus was er ook nog een opening tussen deze stal en die van het jongvee. Die opening zorgde meerdere keren voor miserie, maar die 20e december van 2009 was toch de ergste. De foto’s spreken voor zich. Het werd scheppen en vegen.

Voederen is dan ook een hele opdracht, of beter gezegd, de voorbereiding voor men kan beginnen voederen. Eerst alle sneeuw op hopen duwen zodat alle doorgangen waar moet gereden worden sneeuwvrij zijn. Daarna ook de sneeuw die op de silo ligt, ervan proberen krijgen. Maar we mogen eigenlijk niet klagen, het aantal sneeuwdagen is hier beperkt, en de hoeveelheid al zeker.

20 december 2009 was echt uitzonderlijk. Het dorpsbeeld was toen ook uniek: bijna volledig wit en verlaten. Een foto die het prachtige Schorisse toont, zoals je het nog niet veel gezien hebt, voeg ik hier ook nog toe. De kerk is niet volledig in beeld, maar het beste van Schorisse kan je hier terugvinden.

DSC06213

Sneeuw zorgt voor ellende en pret, voor heel wat avonturen. Wij durfden vroeger wel eens heel gek te doen, zoals ik liet zien in m’n eerste Flashback Friday bericht: Frosting. Een mooie link om dit bericht met af te sluiten.

5 gedachtes over “Sneeuw in de stal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s