Het boerenleven, Video

Runderen scheren (21-22 november 2019)

In november worden alle runderen op onze boerderij geschoren. Bij het jongvee dat vanop de weide komt, is dit nodig zodat ze niet te veel zouden zweten op stal. Hun haren zijn op het einde van het weideseizoen met het koude weer namelijk al heel wat langer geworden. Hoe dit precies in zijn werk gaat, vertelde ik in november 2015 in het bericht Runderen scheren. Dit jaar heb ik een filmpje gemaakt van het scheren, zodat jullie alles duidelijk kunnen zien! In de hoofdrol: sterke boerin en super mama Veerle!

Bij de koeien zijn hun haren meestal niet zo lang (want ze blijven altijd op stal én kunnen zich borstelen) maar is het wel belangrijk dat het haar op hun uier en staart eens geschoren wordt. Zo zijn die beestjes ook eens volledig mooi gemaakt en gaat het melken nog hygiënischer! In de zomer scheren we de uiers en staarten van onze melkkoeien trouwens ook eens.

2 gedachtes over “Runderen scheren (21-22 november 2019)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s