Flashback friday

BuikRock 2022

Het is intussen lente maar het weer wil helemaal nog niet mee. Op de boerderij kunnen we nog niet starten met de voorjaarswerkzaamheden. Alles zal achteruit zijn dit jaar. We staan dus echt wel te trappelen om er aan te beginnen! Ik kijk ook enorm uit naar de lente en de zomer omdat we na de twee drukke werkmaanden dan ook wat vrije tijd kunnen nemen. Ik heb al twee festivals gepland staan, waar ik met m’n beste vriendin Angela een feestje zal bouwen! Kom verder te weten welke dit zijn… Verder kijk ik in dit bericht ook terug naar het heerlijke festival dat we vorig jaar beleefden: BuikRock 2022.

Op zaterdag 17 juni 2023 gaan we naar Werchter Boutique! Vijf jaar geleden waren we daar ook al eens van de partij, waar je alles over kan lezen op Werchter Boutique 2018. Toen zagen we als headliner de fantastische Bruno Mars! Dit jaar is de line-up zowaar nog indrukwekkender! Ik geef hem hieronder mee. De hoofdact is niemand minder dan P!nk! Zij is een artieste die al een hele tijd op ons verlanglijstje staat. In 2019 was ze ook al headliner op WB maar toen konden wij er niet bij zijn aangezien Angela net was bevallen van haar prachtige dochter. Nu krijgen we dus toch nog de kans haar live aan het werk te zien. Haar playlist is er alleen maar groter en beter op geworden want haar laatste hits Never Gonna Not Dance Again en Trustfall zijn echte tophits.

We krijgen ook nog twee andere internationale toppers voorgeschoteld: OneRepublic en Ellie Goulding. Ik kan hun muziek ook enorm smaken! Ellie zagen we in 2016 al eens in het Sportpaleis. OneRepublic hebben we nog niet gezien. Voor die band zou ik niet per se naar een optreden gaan, maar nu is het heel mooi meegenomen. Ik hou al van hen sinds hun eerste hits Apologize en Stop and Stare. Ik vertel jullie uiteraard meer in juni!

Op vrijdag 4 augustus 2023 gaan we naar Nostalgie Beach Festival! We werden vooral aangetrokken door Zara Larsson. Momenteel is haar song Can’t Tame Her op de radio te horen, maar je kent haar ook van Symphony en Lush Life. Daarnaast staan onder andere ook geprogrammeerd: Suzan & Freek, Berre en Cleymans & Van Geel. We hebben die allemaal wel al live aan het werk gezien maar we zien ze heel graag terug!

Nu kijk ik eerst nog eens terug naar BuikRock 2022. Dat festival beleefden we op zaterdag 27 augustus 2022, een week na Zomerhit 2022. Eindelijk nog eens een festival! Een festival waar we trouwens nog nooit van gehoord hadden. Het is dan ook een jong festival, het werd nog maar voor de derde keer georganiseerd. Het vindt plaats in Deerlijk, de thuishaven van Niels Destadsbader. Hij staat dan ook telkens geprogrammeerd. Ik geef graag een overzicht van die heerlijk, zomerse festivaldag vorig jaar…

Davina Michelle mocht de dag op gang trappen. De Nederlandse zangeres is hier vooral bekend sinds haar deelname aan Liefde voor Muziek. Ik herinnerde me ook haar geweldige lied Sweet Water dat ze bracht toen het Eurovisiesongfestival in Nederland werd georganiseerd. Die song bracht ze hier ook. Leuke opener! Zeker ook omdat ze echt haar liveband mee had, in tegenstelling tot Camille later op de dag.

Suzan & Freek hoef ik denk ik niet meer voor te stellen. Ze scoren zowel in Nederland als hier in Vlaanderen de ene hit na de andere. Momenteel staat Slapeloosheid hoog in de hitlijsten, maar ze zijn natuurlijk vooral gekend van Blauwe dag en Als het avond is. Vorig jaar brachten ze Honderd keer en Kwijt uit. Meezingers zijn ook Goud en De overkant. Een lied aan de piano wordt afgewisseld met een uptempo lied. Zo live op een festival in het zonnetje komen Suzan & Freek helemaal tot hun recht. Prachtig! Wat genoten we! Ze waren ook zo dichtbij! Top!

Camille kwam vooral voor de kinderen. Haar set is volledig op hen gericht. Wij konden haar bekendste songs uiteraard ook wel smaken. Vuurwerk en Geen tranen meer over konden we uit volle borst meezingen. Camille trad wel op zonder liveband. Ze zong dus gewoon mee met de plaat. Dat vonden we wel minder want het kwam niet zo echt binnen. Voor de kinderen was het uiteraard wel dik in orde.

Cleymans & Van Geel treden al heel wat jaren samen op, maar brengen pas sinds 2020 eigen songs uit. In de Vlaamse Ultratop scoren ze wel, maar in de Ultratop zelf is dat moeilijker. En route, een cover die ze brachten tijdens Liefde voor Muziek, leverde hen hun hoogste notering tot nu toe op: plaats 22. Afgelopen zomer lieten ze iedereen dansen met Olivia. Een heel fijn lied! Dat eigenlijk wel meer mocht gedraaid worden op de radiozenders! Niet dat ze er zelf wakker van liggen, want ze hebben het druk genoeg met optreden én hun acteer- en musicalcarrières.

Stan Van Samang is nog zo’n talent van eigen bodem dat eigenlijk echt meer lof verdient. Een ster kent iedereen wel en zijn eerste hits als Scars en Poison misschien ook. Maar River of Life en Don’t Close Your Eyes uit 2020? Zo’n knappe songs! Live met band is hij ook echt geweldig. Wat genoten we zo hard van dit festival!

Niels Destadsbader was dan jammer genoeg voor ons nog het minst van de hele dag. Iedereen begon te veel te drummen en te veel gedronken te hebben. Genieten was het hier heel wat minder. We waren misschien ook gewoon al te moe want uiteindelijk waren we al van ’s middags aanwezig.

Voor het laatste optreden bleven we dan ook niet meer. We sloten deze heerlijke, zomerse dag hier af. We dat is trouwens wij vijf: ik, Lynn, Valerie, Matthias en Angela. M’n beste vriendin Angela vermeldde ik al regelmatig, want met haar deel ik m’n liefde voor muziek en uitgaan. M’n zus Valerie hoef ik niet meer voor te stellen. Lynn is haar beste vriendin uit het middelbaar. Ik ken haar ook wel al een hele tijd. Matthias ken ik ook al jaren en is een heel goeie vriend! We delen vele passies. Hij was ook een drijfveer om aan m’n blog te beginnen in 2015: I am a country girl. Een leuke bende dus om samen een festival met te doen!

Een gedachte over “BuikRock 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s