Het boerenleven

COVID heeft ons te pakken

COVID-19 is bijna twee jaar in ons land. In maart 2020 moesten we voor het eerst in lockdown. Daar schreef ik toen kort over in COVID-19 beheerst de wereld. Op de boerderij ging het leven verder: we konden blijven werken, maar zagen ook wel een invloed op de melkprijzen. Intussen werden we in 2021 gevaccineerd, meerdere keren. Toch glipte het coronavirus nu, begin 2022, bij ons binnen, na een hoogrisicocontact op een familiefeest voor nieuwjaar.

In juni 2021 postte ik op m’n Facebookpagina dat vader, moeder en ik onze prik tegen het coronavirus gekregen hadden. Nu afgelopen december kregen m’n vader en moeder hun derde prik. Mijn derde prik stond gepland voor 10 januari 2022. Maar zo ver kwam het niet.

Een nonkel had een verkoudheid tijdens ons nieuwjaarsfeest. Het leek vrij onschuldig, maar omdat hij later toch ook last kreeg van rillingen, liet hij zich testen. Op 4 januari kregen we te horen: positief op corona. Heel de familie mocht in quarantaine. De dag nadien was het al prijs voor m’n zus Stefanie en ik. We voelden ons niet super. Onze zelftest vertelde dat we positief waren.

Stefanie had keelpijn, pijn aan de spieren en gewrichten, ikzelf moest veel niezen en kreeg een verkoudheid, rillingen, spierpijn… Twee dagen later zette de omikronvariant van het coronavirus zich ook op m’n keel. Amai, ik heb een paar dagen ferme keelpijn gehad, veel hoesten en veel slijmen in de keel. Een paar slapeloze nachten want als ik helemaal plat lag, ging het niet omdat ik dan nog meer moest hoesten en er veel slijmen opkwamen. M’n stem was ook bijna helemaal weg. Het ging me niet. Melken en voederen kreeg ik nog net gedaan, samen met m’n ouders. Vader Herman werd niet ziek, maar moeder Veerle voelt zich intussen ook niet goed en heeft er dus waarschijnlijk ook van. Er volgt nog een tweede test. Enkele andere leden van de familie hebben intussen ook positief getest.

Nu, op 12 januari, voel ik me weer beter, al ben ik wel nog moe en moet ik nog regelmatig hoesten. Ook heb ik af en toe last van hoofdpijn. Het zal er nog wat uit moeten gaan. Het is allemaal niet super ernstig, gelukkig, maar toch… Het blijft opletten. Vader en oma kregen hun derde prik al een tijd terug en bleken dus wel goed beschermd. Vaccineren helpt! Binnen een paar weken mag ik dan om m’n derde prik, hopelijk heb ik daar dan geen last van, want ik heb al gehoord dat er velen een dag ziek van zijn. Dat had ik na m’n tweede prik ook. Maar we hebben veel antistoffen in ons lijf nu! Hopelijk binnen paar weken een goede immuniteit in ons land!

4 gedachtes over “COVID heeft ons te pakken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s