Het boerenleven

Eerste KI-vaarskalf van een KI-vaars

Sinds januari 2018 zijn we begonnen met het kunstmatig insemineren (KI) van onze koeien, na altijd met natuurlijke dekking te hebben gewerkt. Afgelopen winter, van januari tot en met april 2020, ben ik de eerste vaarzen (vrouwelijke runderen vanaf 15 maand oud) beginnen insemineren. In de zomer zat er dan terug een stier bij de vaarzen op de weide. Op 8 oktober kalfde de eerste KI-vaars (een vaars die van een KI-stier voortkwam) die ik had geïnsemineerd negen maanden eerder! Verder kom je te weten welke bekende koeienfamilie een telg rijker werd!

Het eerste KI-vaarskalf van een KI-vaars dus! Op deze manier zouden we het snelst genetisch vooruit moeten raken. De KI-stieren zijn ook telkens beter en beter. Hieronder geef ik jullie de afstamming van Judith, want die naam gaf ik het vaarskalfje van Julia!

Julia is een dochter van Jules, die op haar beurt een dochter is van Florina. Florina en Jules vormden in mei 2018 het eerste vijfgeslacht op ons melkveebedrijf. Intussen stierf Jules en ging Florina naar het slachthuis, beiden gebeurtenissen die er ook bij horen op de boerderij. Dat is voor ons zeker niet altijd makkelijk, maar dat is het boerenleven.

Julia, hierboven op de foto, lijkt alvast heel goed op haar moeder, hieronder de tweede van links. Deze vijfgeslachtfoto vind ik geweldig, je vindt er meer hier. Momenteel zijn er twee viergeslachten op onze boerderij, waarover ik afgelopen mei een leuk bericht schreef, met veel foto’s!

2 gedachtes over “Eerste KI-vaarskalf van een KI-vaars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s