Op stap

Tajo de Ronda

In september 2018 gingen m’n zus Stefanie en ik op reis naar Andalusië. We verbleven in Malaga maar maakten verschillende uitstappen naar de bekendste steden. Daarover schreef ik toen een mooi samenvattend bericht: Andalusië op negen dagen. Ondertussen heb ik al meer foto’s getoond van de indrukwekkende El Caminito del Rey en de idyllische Monte Hacho in Alora. Daar maakten we indrukwekkende staptochten, maar ook in Ronda beleefden we een onvergetelijke, zuiderse wandeling in de Tajo of de kloof van de stad.

Ronda is absoluut een topbestemming in Andalusië. De stad is zo’n 100 km ten westen van Malaga gelegen. Om er te raken met de auto of de bus duurt het wel even, want het gaat door bergachtig gebied. De wegen zitten vol met bochten, langs bomen, rotsen en kloven. Enorm indrukwekkend eigenlijk. De duur om er te raken is dus absoluut de moeite waard!

Eenmaal daar word je nog eens overdonderd… Wat is Ronda prachtig! Vooral door de diepe kloof, de Tajo de Ronda, gevormd door de rivier Guadalevin. Vanop verschillende plaatsen in het gezellige stadje is de kloof en zijn natuur eromheen te zien. Wereldberoemd is de Puente Nuevo over die kloof en rivier. Deze brug werd gebouwd tussen 1735 en 1793 en heeft een hoogte van 98 meter. Deze is het best te zien van beneden maar velen gaan de afdaling niet aan. Wij deden dat uiteraard wel, want wandelen doen we graag! Zelfs al is het snikheet! Geniet mee…

Nadien genoten we in de stad van een heerlijke driegangenmaaltijd, met zicht op de kloof, voor slechts 10 euro! Genieten ten top! Ronda heeft dus heel wat te bieden!

Een gedachte over “Tajo de Ronda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s