Het boerenleven

Alle beestjes op stal

Sinds afgelopen week zijn alle beestjes terug op stal. Drie weken geleden hadden we al een groot deel van het jongvee naar huis gehaald, een week later dan nog een deel en sinds deze week zitten ze allemaal, ook de droogstaande koeien, terug thuis. Een foto vanop de strozolder toont het mooi: het jongvee en droogstaande dieren in de eerste stal, achteraan zie je dan de melkveestal. De daken sluiten op elkaar aan en dus lijkt het één grote stal te zijn. Je kan dit ook zien van buitenaf, met ook het carrouselgebouw aansluitend op de melkveestal.

img_2755

Ze zijn blij terug thuis te zijn, in hun propere stal – al is deze dus duidelijk snel terug “vuil”. De beestjes zijn ook al allemaal geschoren. M’n nichtje Yara maakte een foto van me in actie, met de lieve vaars Vera. (Scheren is misschien niet zo luid maar ik kan niet voor een lange tijd “lawaai” verdragen, door lichte gehoorschade te hebben, vandaar de koptelefoon.) Komende week staan trouwens de koeien op ons te wachten voor hun scheerbeurt. Met voederen heb ik dus terug goed m’n werk, maar ik doe het graag en krijg veel voldoening wanneer ze tegen de middag allemaal rustig aan het eten zijn.

img_2551

 

5 gedachtes over “Alle beestjes op stal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s