Foto

Nieuw leven op de boerderij

Het is prachtig lenteweer dezer dagen, een groot verschil met hoe het een maand geleden was én met hoe het een jaar geleden was. Het zorgt er voor dat iedereen weer meer energie heeft, dat iedereen veel zin heeft in de dag. Wij kunnen veel energie en zin gebruiken want we zijn volop bezig aan het hout: enkele houtkanten hadden dringend een onderhoudsbeurt nodig. Intussen gaat het leven op de boerderij uiteraard ook verder… en dus worden er kalfjes geboren! Nieuw leven op de boerderij! Ongeveer een jaar geleden deelde ik foto’s van Vera en haar dochter. Eerder verschenen er ook al heel wat foto’s van koetjes en kalfjes – die ik allemaal samen zette in dit bericht. Maar zo’n vertederende foto’s word ik nooit beu! Iedereen blijft die ook graag zien en daarom deel ik ze met plezier!

IMG_8034

Ik zie deze taferelen heel graag: moeder koe die haar kalfje af likt. Maar na een half uurtje heb ik er geen problemen mee om het kalfje naar een kalverbox te brengen. Wij geven het kalf alle zorg en liefde die het nodig heeft. We zorgen op tijd en stond voor voldoende melk en wat later ook voer. Ze zijn zeker niet eenzaam want alhoewel ze in een eenlingbox zitten, zien ze hun andere vriendjes altijd. Na een paar weken zitten ze dan in een groep. Alles over de kalveropfok kunnen jullie hier te lezen. Een ander interessant bericht: van kalf tot koe op twee jaar. Moeder koe is trouwens ook nooit alleen want zij komt bij de melkkoeien terecht.

IMG_8021IMG_8067IMG_8093IMG_8099IMG_8104

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s