Throwback thursday

Werken in de zon is zo veel aangenamer

Het is donderdag 17 maart, stipt 22 uur, wanneer ik dit blogbericht begin te schrijven. Het is twee weken of welgeteld veertien dagen geleden dat ik een blogbericht heb geschreven en dat is erg lang naar mijn gewoonte! Ik heb de afgelopen twee weken heel veel blogideeën gehad, maar ik heb ook veel te doen gehad, zowel op werk als persoonlijk vlak, en ’s avonds was het, net als vandaag, laat wanneer we gedaan hadden. Wanneer ik maar om half 10 in huis ben, na een hele dag in de weer te zijn geweest, na kalvingen, aan hout werken, melk- en voederbeurten, na problemen hier en daar, dan ben ik echt moe. Even iets op tv meevolgen of Facebook checken, is het enige dat me dan nog lukt. Een goed blogbericht schrijven, dat vergt echt aandacht en concentratie, dat ik op zo’n avonden allebei niet meer kan opbrengen. Vanavond vond ik het echt wel tijd, maar ik koos ervoor een licht onderwerp te nemen: kort vertellen over de afgelopen twee weken, maar dan ook teruggaan in de tijd, een Throwback Thursday bericht dus.

Ik vroeg me af, met dit mooie weer, wanneer we de afgelopen jaren zo echt konden beginnen genieten van de zon, en wat we juist deden. Werken wanneer de zon schijnt, is zo veel aangenamer. De tractoren beginnen dan ook, net als de wielertoeristen eigenlijk – al gaan die niet zo goed samen – echt op baan te komen. Je kan gewoon in je trui, of soms zelfs t-shirt, buiten beginnen lopen. Je kan je werkschoenen aandoen in plaats van je laarzen. Klinkt allemaal als heel kleine en onnozele dingen, maar ik vind het zo’n fijne dingen. De zon doet me lachen, geeft me zo veel energie – maar net als de zon ga ik ook ’s avonds onder.

Eigenlijk is het altijd ergens rond half maart dat de zon echt goed schijnt, wel logisch want dan begint de lente. De afgelopen twee jaar heb ik foto’s op m’n computer gezien dat we effectief al in t-shirt konden buiten lopen, daarvoor is het nu nog iets te koud, maar toch, zo lang we maar zon hebben in plaats van regen! Vorig jaar, op 12 maart, begonnen we met het aanleggen van ons groenscherm. In trui en met werklaarzen was dat een geestig jobke! Ik schreef er trouwens ook over.

2015-03-12

Twee jaar terug stonden op 20 maart de windzeilen van onze melkveestal al mooi open. Altijd leuk om zo te kunnen werken bij de koeien. Over de windzeilen heb ik ook reeds geschreven, bij het onderdeel verluchting van de stal.

2014-03-20

Een foto van drie jaar terug die ik nog eens wil tonen, is een van m’n zussen en nichten op 2 maart 2013. In die tijd was de Harlem Shake een internetfenomeen en wij maakten een farmstyle versie. Lees meer en vind de link in dit Throwback Thursday bericht.

2013-03-02

Verder ga ik niet terug in de tijd aangezien de tegenwoordige tijd verder en verder tikt en ik intussen al bijna in slaap val. Wat ik wel nog wil zeggen… De blogideeën die ik had, zitten nog allemaal in m’n hoofd en die krijg je zeker nog in de komende weken “uitgeblogd”. Zowel boerderijonderwerpen als tips om op uitstap te gaan met dit mooie weer, alsook verschillende ideetjes voor video’s zitten in m’n hoofd te borrelen… Blijf dus zeker volgen!

Een gedachte over “Werken in de zon is zo veel aangenamer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s