Geen categorie

Twee jaar bloggen in cijfers

Op 15 januari blies m’n blog twee kaarsjes uit. Dit vertelde ik donderdag al, toen ik Once a country girl… postte. Dat was een knipoog naar m’n allereerste bericht I am a country girl. Intussen staat de teller, met dit bericht erbij, op 205 berichten. Toch al een mooi cijfer, niet? In dit blogbericht geef ik jullie nog enkele cijfers mee. Vorig jaar deed ik dit ook al, omdat jullie het aantal bezichtigingen per bericht en dergelijke niet precies weten. Enkel het totaal aantal bezichtigingen die m’n blog al gehad heeft, is zichtbaar – momenteel 57 950. Zowel cijfers van 2016 als van 2015 en 2016 samen zal ik nu uit de doeken doen.


Aantal bezichtigingen en bezoekers

Een bezichtiging is om het simpel te zeggen één klik: er wordt één bericht of pagina bekeken. Deze bezoeker kan dan doorklikken naar een ander bericht: zo zijn er twee bezichtigingen. Het aantal bezoekers is dus sowieso kleiner dan het aantal bezichtigingen.

Totaal aantal bezichtigingen 2016: 29 263

Totaal aantal bezoekers 2016: 6645

Totaal aantal bezichtigingen 2015 en 2016: 56 150

Totaal aantal bezoekers 2015 en 2016: 12 928

Als we het aantal bezichtigingen delen door het aantal bezoekers kom ik op 4,40 en 4,34. Een bezoeker klikt dus gemiddeld vier verschillende berichten of pagina’s aan. Wanneer iemand me vraagt hoeveel bezoekers m’n blog zo heeft per dag, zeg ik “rond de 20”. Als ik dat nu eens bereken van de afgelopen twee jaar kom ik op 17,7. Het aantal bezichtigingen per dag is hier 76,9. Per maand heeft m’n blog de afgelopen twee jaar gemiddeld 539 bezoekers en 2340 bezichtigingen gehad.


Bezichtigingen uit meerdere landen

Mijn blog wordt niet alleen bekeken vanuit België, al is het grootste deel bezoekers natuurlijk Belg, maar ook vanuit ongeveer 53 andere landen in 2016 en in totaal intussen vanuit 62 andere landen. Vooral vanuit Nederland, dit is zelfs dagelijks het geval, maar ook vanuit de Verenigde Staten, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Top 5 vanwaar m’n blog het meest bezichtigd werd in 2016

1) België +++ 22 754 bezichtigingen

2) Nederland +++ 4354 bezichtigingen

3) Verenigde Staten +++ 872 bezichtigingen

4) Duitsland +++ 756 bezichtigingen

5) Verenigd Koninkrijk +++ 95 bezichtigingen

Top 5 vanwaar m’n blog het meest bezichtigd werd in 2015 en 2016

1) België +++ 46 257 bezichtigingen

2) Nederland +++ 6526 bezichtigingen

3) Duitsland +++ 1116 bezichtigingen

4) Verenigde Staten +++ 1045 bezichtigingen

5) Verenigd Koninkrijk +++ 145 bezichtigingen

Het aantal bezichtigingen uit België is natuurlijk veel groter dan het aantal uit andere landen, dat ontken ik niet. Maar als op een kaartje zichtbaar wordt vanwaar er al allemaal mensen m’n blog bezocht hebben, dan ziet het er toch indrukwekkend uit. (Dit kaartje is met de cijfers van in het begin tot vandaag.)

all-time-visitors-worldwide


Meest gelezen berichten

Zoals ik in het begin van dit bericht zei, heb ik intussen 206 berichten geplaatst op m’n blog. Het één wordt veel meer gelezen, bekeken dan het ander. Het afgelopen jaar is me dat eigenlijk erg opgevallen. M’n bericht Katrienewiel of ringworm is een schimmelinfectie van de huid werd in 2016 het meest aangeklikt. Naast m’n Homepagina wel trouwens, want deze reken ik hier nu niet mee aangezien deze sowieso het meest wordt aangeklikt. Ik denk dat het hier interessant zal zijn de verschillen tussen 2016 alleen en 2015 en 2016 samen te zien.

Top 5 meest gelezen blogberichten 2016

1) Katrienewiel of ringworm is een schimmelinfectie van de huid +++ 645 bezichtigingen

2) Oormerk, halsband en pootband +++ 446 bezichtigingen

3) Mycotoxinen in kuilvoer vormen een gevaar voor melkvee +++ 390 bezichtigingen

4) Er is een kwaliteitsbepaling van de melk bij elke ophaling +++ 288 bezichtigingen

5) Melken met een carrousel – Stap voor stap +++ 280 bezichtigingen

Top 5 meest gelezen blogberichten 2015 en 2016

1) Het verhaal achter de zwarte vlaggen – Deel 1: Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) +++ 2216 bezichtigingen

2) Katrienewiel of ringworm is een schimmelinfectie van de huid +++ 872 bezichtigingen

3) Oormerk, halsband en pootband +++ 618 bezichtigingen

4) Melken met een carrousel – Stap voor stap +++ 471 bezichtigingen

5) Start afbraak melkveestal = verhuis koeien + melken in een melkwagen +++ 410 bezichtigingen


Meest bekeken video’s

Sinds maart 2016 post ik ook regelmatig video’s op m’n blog. Deze video’s post ik eerst op YouTube en daarna hier. Iedereen kan op YouTube zien welke video’s het meest bekeken werden maar misschien toch ook interessant hier eens een top 5 te zetten. De meest bekeken video zet ik nog eens in de kijker.

Top 5 meest bekeken video’s tot vandaag

1) Voederbieten van veld naar koe +++ 2754 views

2) Van gras tot grasbaal +++ 605 views

3) Van maïs tot maïskuil +++ 433 views

4) Lente op de boerderij +++ 376 views

5) Voederen – Stap voor stap +++ 278 views


Bedankt iedereen!

Ik wil iedereen bedanken voor de interesse in m’n blog, voor de interesse in de landbouw! Heeft iemand een idee, een opmerking of wat dan ook, geef gerust een reactie.

2 gedachtes over “Twee jaar bloggen in cijfers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s