Throwback thursday

Oma Schorisse is 81 jaar

September is een feestmaand voor onze familie. Op 7 september verjaarde zus Sofie, op 26 september is papa Herman aan de beurt en op 30 september blaas ik de kaarsjes uit. Op 17 september is oma Irma of oma Schorisse jarig. Ze is m’n enige resterende grootouder en dat koester ik, zoals ik vier jaar terug al schreef in 25 jaar. Ik hou ervan om gewoon bij oma op de koffie te gaan, met een koek of een stuk taart, samen met mama Veerle, zus(sen) of andere familieleden. Gezellig even bijpraten, elkaar eens gezien en gehoord hebben, meer moet dat niet zijn.

We kletsen dan bij over wat er allemaal gebeurt in onze levens of halen herinneringen op aan vroeger. Ik vind het geweldig te horen hoe oma Irma en opa Nestor hier aankwamen in het hart van Schorisse. Ze begonnen het hof te pachten van de familie De Meulemeester begin de jaren ’70. Toen werd er nogal eens over hen gepraat, vertelde oma een keer. Zij bouwden rond 1978 enkele gebouwen bij: een extra deel stal en een gebouw met een 2×3 tandem melkstand. In die tijd waren zij grote boeren. Enkele jaren terug gaf ze me een foto van toen, waar ik dan een vergelijking met de boerderij van nu met maakte in Onze boerderij in de tijd van oma.

Ik zette die foto nu eens op m’n Facebookpagina. Om oma te vieren en om te tonen hoe trots ik ben net als oma en mama door het leven te gaan als boerin!

Oma is nu 81 jaar! We vierden het rustig met een kopje koffie en een stuk taart. Kussen geven zat er zelfs niet in want we proberen toch wat afstand te houden tijdens deze coronatijden. Het zou jammer zijn haar door dit virus te moeten afgeven. We willen nog enkele jaren op de koffie kunnen komen! Ideale ontspanning, zowel voor ons als voor oma, op een regenachtige namiddag. Op naar de 82!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s