Het boerenleven

Een dag vol kalfjes

IMG_3274Januari was een maand met veel kalvingen en dus hadden we ons werk. Eergisteren hadden we op die dag zelfs zes kalfjes erbij! Het begon ’s ochtends toen we in de stal kwamen: vijf kalfjes in de afkalfboxen. Eentje kwam er nog maar net uit, de anderen waren ook nog niet lang geboren. Zo konden we nog de juiste combinaties vinden (wie de mama was van wie). Dit hebben we nog nooit meegemaakt! Bij die vijf was er ook een tweeling, de derde al van het jaar! ’s Avonds werd er dan nog een kalfje geboren.

We hadden even werk die ochtend, om iedereen een plaatsje te geven. Hokjes instrooien, kalveren verhuizen… Dan snel de koeien en hun mama’s melken, zodat de kalfjes allemaal lekkere biest konden krijgen. We hebben nogal ons werk met de kalveropfok! Ik toon nog twee schattige foto’s: een pasgeboren kalfje dat wordt afgelikt door z’n mama en een kalfje zachtjes aan het slapen in zijn warm nestje.

Er zullen ons precies nog veel kalfjes te wachten staan… Katarina heeft nog 40 dagen te gaan tot ze moet kalven maar ze heeft al een enorm lijf! Daarom zit ze ook in de strobox, waar ze rustig kan liggen en vlot kan rechtstaan. Ze komt uit een familie met veel tweelingen dus het ziet er naar uit dat zij ook voor die verderzetting zal zorgen. We houden ze goed in de gaten allesinds.

IMG_3300

2 gedachtes over “Een dag vol kalfjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s