Geen categorie

Een jaar bloggen in cijfers

WordPress stelt heel wat cijfers ter beschikking en ik vind het fijn om te weten hoeveel bezoekers ik krijg, van waar die komen en welke blogberichten het meest gelezen worden. Jullie kunnen die cijfers echter niet zien en daarom vind ik het nu, na een jaar bloggen, wel een ideaal moment om deze eens bekend te maken. De cijfers gaan over de periode van 15 januari 2015 tot 14 januari 2016, dus het eerste jaar van m’n blog – behalve indien het anders vermeld staat. Mijn eerste blogbericht was trouwens I am a country girl.


Aantal bezichtigingen en bezoekers

De cijfers die iedereen eerst wil weten, zijn uiteraard het aantal bezichtigingen en bezoekers. Een bezoeker is dus logisch een persoon die m’n blog bezoekt. Deze persoon kan meerdere berichten of pagina’s bekijken, dus op meerdere titels of lees verders klikken, en dit noemt men bezichtigingen. Enkele voorbeelden… Een bezoeker kan enkel op m’n Homepagina zitten: dit is één bezichtiging. Ofwel kan hij op m’n Homepagina doorklikken naar een blogbericht: dit zijn dan twee bezichtigingen.

Totaal aantal bezichtigingen: 28 175

Totaal aantal bezoekers: 6498

WordPress zelf stuurde op het einde van 2015 een rapport op met de belangrijkste statistieken op een rij. Het begin van het rapport toon ik jullie hieronder want het is wel mooi verwoord.

Krakende cijfers


Bezichtigingen uit meerdere landen

Mijn blog werd bekeken vanuit meer dan 40 landen van over de hele wereld. Ik zeg hier effectief “bekeken” want alles is in het Nederlands dus buitenlanders hebben eigenlijk niet veel aan m’n blog, behalve onze noordervrienden dan. Maar ik denk dat het hier vaak gaat om Nederlandstaligen die in het buitenland verblijven of wonen. Hieronder krijgen jullie de top 5 vanwaar m’n blog het meest bezichtigd werd in 2015 en ook nog een kaartje.

1) België +++ 23 503 bezichtigingen

2) Nederland +++ 2172 bezichtigingen

3) Duitsland +++ 360 bezichtigingen

4) Verenigde Staten +++ 173 bezichtigingen

5) Frankrijk +++ 52 bezichtigingen

Wereldkaart


Meest gelezen berichten

In m’n eerste jaar heb ik 119 blogberichten geplaatst. Dit zijn er dus gemiddeld 10 per maand. Ik probeer 2 blogberichten per week te plaatsen, maar dit lukt me dus duidelijk niet altijd. Soms plaats ik er ook 3 per week, of soms zelfs meerdere per dag (om dan wat in te halen). Ik heb graag dat m’n blog up-to-date is zodat m’n bezoekers vinden wat ze willen vinden. Hieronder krijgen jullie de top 5 van meest gelezen blogberichten en daarna nog “het berichtenpatroon” voor 2015.

1) Het verhaal achter de zwarte vlaggen – Deel 1: Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) +++ 2114 bezichtigingen

2) Start afbraak melkveestal = verhuis koeien + melken in een melkwagen +++ 292 bezichtigingen

3) Voedermengwagen +++ 256 bezichtigingen

4) Katrienewiel of ringworm is een schimmelinfectie van de huid +++ 251 bezichtigingen

5) Melken met een carrousel – Stap voor stap +++ 210 bezichtigingen

Berichten per maand

3 gedachtes over “Een jaar bloggen in cijfers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s