Het boerenleven

En dan nog wat pakken gras

Het meeste gras werd eind mei gemaaid om in te kuilen. Maar omdat we geen pakken gras meer hadden, lieten we enkele hectaren staan. Deze werden op dinsdag 8 juni gemaaid. Op vrijdag 11 juni werd het gras tot pakken geperst, die we dan naar huis haalden, waar ze nog gewikkeld werden met plastiekfolie. We gebruiken deze pakken gras in de winter voor het jongvee. Maar nu hebben we er ook af en toe nodig omdat we geen vers gras kunnen maaien wanneer het een hele dag regent en het te nat is op het land. Vorig jaar hadden we dit ‘probleem’ niet zo veel, maar dit jaar is het een wisselvallige lente en zomer, dus is het wel moeilijker om vers gras te voederen.

Dinsdag 8 juni 2021

Voor vader aan het maaien begon – en ik meeging om de hoeken te kuisen – ging ik langs bij de kapper. Het was tijd voor een andere, frisse look! Ik ging voor een korte lob en ben er heel blij mee! Magic happens out of your comfort zone. Ik ben normaal niet zo een selfienemer maar nu vond ik het wel eens kunnen, ik zie er niet elke dag zo goed uit – want dat haar ligt alleen maar het mooist wanneer je net van bij de kapper thuis komt. 😉

’s Avonds om half 10 was ik dan aanwezig bij het ringen van de kerkuilen van Schorisse. Er waren 3 jongen en voor ze uitvliegen, krijgen ze een ring rond hun poot. Ze worden ook eens gewogen en gecheckt of ze gezond en wel zijn. Ik ging voor het eerst mee in 2017, toen waren er ook 3 jongen – in 2019 waren er zelfs 5 jongen!

Vrijdag 11 juni 2021

Op woensdag ging moeder het gras schudden en op donderdag ging ze er nog eens opnieuw door. Vrijdag harkte ze het gras dan op rijtjes. Nu was het aan Loonwerken Gheenens om het gras tot pakken te persen. Wij gingen deze pakken dan opladen op onze karren. Thuis worden ze dan bij elkaar gezet, waar ze worden gewikkeld met plastiekfolie. Deze pakken voordroog blijven lang goed want ze zitten mooi ingepakt.

We waren net op tijd met een lading pakken thuis om te helpen bij een kalving. Koe Zanna was geïnsemineerd met een Belgische Witblauwe stier. Het was een groot kalf en daarom hebben we wat geholpen door aan de pootjes te trekken. Zowel koe als kalf stellen het goed! Uiteindelijk werden bijna 100 pakken naar huis gehaald en gewikkeld! We hebben nu dus een mooie voorraad gras liggen op de boerderij!

Een gedachte over “En dan nog wat pakken gras

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s