Flashback friday

Kerkuilen in Schorisse

JCO_4901Afgelopen dinsdag heb ik een kerkuiltje mogen vasthouden! Ik heb al heel wat dieren in m’n handen gehad maar een uil kan ik nu dus ook aan dat lijstje toevoegen. In de kerktoren van Schorisse, recht over de deur met andere woorden, bevindt zich een uilenkast. Daar zijn drie weken terug vier uilenjongen geboren. Dinsdag werden ze geringd en dat wou ik wel eens meemaken. Het was rond half negen ’s avonds en ik kwam net de stal uit, bezweet en onder de spatten mest, toen ze de sleutel van de kerk kwamen vragen. Als ik de uilenjongen wou zien, moest ik meteen meegaan, tijd om me te wassen was er niet. Ik dus met m’n werkkledij, inclusief laarzen, mee naar de kerk. Wel wat een avontuur eigenlijk!

Met een 10-tal sympathisanten zijn we de kerktoren omhoog gegaan. De uiltjes werden uit de uilenkast gehaald. Moederuil zit er intussen overdag niet meer bij, dat is enkel heel in het begin. Nu brengen zij en vaderuil ’s nachts voedsel voor de jongen. Er bleek intussen wel één jong overleden te zijn. De andere drie jongen werden geringd en toen kon ik er eentje vasthouden. Ik ben toch wel een beetje blij daarmee, dat is echt iets uniek! De uilenjongen werden uiteraard volop gefotografeerd. Het is dan ook een mooi en bijzonder plaatje!

JCO_4909
Foto’s door Johan Cosijn

3 gedachtes over “Kerkuilen in Schorisse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s