Video

In het spoor van koe Jota

Ik volgde eens enkele dagen koe Jota in de melkveestal en de melkcarrousel. Ik heb haar kunnen filmen terwijl ze aan het eten was, terwijl ze neerlag en aan het herkauwen was, toen ze ging drinken en ook tijdens een melkbeurt – van binnenkomen tot buitengaan. Bekijk het zelf hieronder en kom verder in dit bericht nóg meer te weten.

Het viel me nog maar eens op dat koeien ook gewoonten hebben: op ongeveer hetzelfde tijdstip gaan eten en naar de carrousel, op ongeveer dezelfde plaats gaan eten en gaan liggen… Misschien dat ik hieraan later nog eens een volledig bericht wijd.

Koe Jota zit in haar eerste lactatie en is dus iets ouder dan twee jaar. Haar moeder heet Delta – die te zien is in Onze melkveestal: verlichting – en haar dochtertje Lambda. Dit zijn allemaal Griekse letters: ik geef elke koe een unieke naam dus ik moet wel vindingrijk zijn.

Ik wou graag ook beelden terwijl ze in de krachtvoerautomaat stond of terwijl ze zich aan het borstelen was, maar dit is me niet gelukt. Dan zouden jullie nog meer kunnen zien hoe een dag van een koe er hier op de boerderij volledig uit ziet. Maar een bericht “Een dag in het leven van koe …” zal dus voor in de toekomst zijn. 😉

2 gedachtes over “In het spoor van koe Jota

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s