Throwback thursday

Fannie, een jaar later

Koe Fannie ging vorige week in droogstand na een lactatie van 358 dagen. Vorig jaar had zij een erg zware kalving waarbij ze tijdelijk verlamd raakte. Ik schreef hoe dat kan toen uit in het wist je bericht Koe kan verlamd raken tijdens kalving. Fannie herstelde goed en gaf nog veel melk. Ik toon jullie graag haar lactatiegrafiek, en bovenal foto’s van hoe ze er nu uit ziet!

De eerste foto is genomen op 13 april 2018, de tweede nam ik op 28 maart 2019. Fannie straalt dezer dagen! Ze heeft na die moeilijke start geen echt grote problemen meer gehad in haar tweede lactatie. Behalve in september kreeg ze ook de virale diarree die goed de ronde deed in de stal. Op de lactatiegrafiek hieronder is dat wel nog goed te zien: op ongeveer dag 150 is er een enorme daling in de melk. Haar tweede lactatie sloot ze uiteindelijk af op 10 794 liter! In haar eerste lactatie, de blauwe lijn, haalde ze al 10 365 liter. Dat belooft dus voor haar opkomende, derde lactatie.Fannie lactatiegrafiek

Fannie is trouwens deel van een tweeling. Haar zus heet Steef en doet het ook erg goed met 9 699 liter melk in haar tweede lactatie. Zij kalfde op 24 december 2018 reeds voor haar derde keer en is intussen opnieuw drachtig! Een foto van hen twee samen heb ik niet, maar wel nog een foto van Fannie waarop ze een gekke bek trekt!

IMG_8511

Een gedachte over “Fannie, een jaar later

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s