Flashback friday

We spelen een spel

CD&V SpellenavondIedereen speelt eens graag een gezelschapsspel: Rummikub, Uno, Monopoly, Scrabble, Memory, Jenga, Twister… Er zijn er zo veel en iedereen heeft er herinneringen aan, verre of dichte. Verder in dit bericht geef ik enkele van mijn leukste momenten. Het beste aan een spel spelen, is dat je je amuseert met je familie of vrienden. Maar er zijn nog meer voordelen: je traint ook je geheugen, je geduld of je lichaam. Iedereen doet het graag maar we doen het eigenlijk te weinig. Daarom vind ik het initiatief waarmee CD&V Maarkedal uitpakt geweldig: een gezelschapsspellenavond. Deze gaat komende vrijdag, op 29 maart, door in de bar van zaal De Wante in Schorisse. Iedereen is welkom vanaf 19 uur en mag zijn favoriete spel en gezelschap meebrengen. Ik kijk er alvast naar uit!


Ik heb enorm leuke herinneringen aan gezelschapsspellen, vooral omdat ik er nog steeds maak. Als kind speelden we bijvoorbeeld al vaak Twister. In de zomer van 2016 speelden we dat actieve spel nog eens op een familiefeest. Het was geweldig! Jong en oud, met z’n vier of vijf tegelijk, dat zorgde voor hilarische momenten!

2016-07-17

Op kerstavond spelen we nu ook al enkele jaren een door m’n zus Stefanie in elkaar gestoken spel. Bijvoorbeeld een versie van memory waarbij, wanneer iemand een match vindt, hij een bij de afbeelding horende opdracht moest doen. Ook op andere feestdagen halen we eigenlijk graag eens een spel boven, of gewoon manielen doen we ook met veel plezier.

IMG_7740

Rummikub en Uno spelen we het vaakst. Het zijn spelletjes voor alle leeftijden en het zijn vooral spelletjes die je niet beu wordt! Ook op reis nemen we Rummikub mee, zo speelden Stefanie en ik in Kroatië het spel terwijl we afkoelden van de hitte buiten. Dat was ook genieten! De foto dateert van 5 september 2017.

IMG_4341

Over onze reis daar in Kroatië en omstreken schreef ik eerder de berichten: Op vakantie in Pula en Medulin en Het beste van de Sloveense kust.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s