Throwback thursday

Joke is koe geworden

Vorige week postte ik op werelddierendag enkele foto’s van onze honden, onze kat en een wit kalfje dat de dag voorheen geboren was. Ik vertelde dat het een bijzonder vaarsje was en maakte iedereen daarmee misschien een beetje benieuwd. Waarom zij – intussen kreeg ze van de nichtjes trouwens de naam Hannelore – zo bijzonder is, vertel ik je in dit blogbericht.

Voor de opendeurdag van onze stal kregen we in juli 2014 van de hoofdsponsors een kalf cadeau. Het vaarsje kwam van een topmelkveebedrijf en heette Joke. Die naam doet misschien wel een belletje rinkelen. Ons Joke heeft al in de nationale krant gestaan, en de reden waarom ze in de krant stond? Joke Schauvliege nam een selfie met haar! Bijna niet te geloven maar de minister van Omgeving, Natuur en Landbouw heeft vorig jaar een bezoek gebracht aan ons bedrijf. Haar bezoek had te maken met de erosiemaatregelen, maar we hadden ook over andere dingen aangename babbels. Bijvoorbeeld over het feit dat al onze koeien een naam hebben. Ja hoor, we hadden, hebben ook een Joke! Van het een kwam het andere en de dag nadien stond Joke met Joke in alle kranten! (Of toch zeker in twee.)

Wel nu, het prachtige en bijzonder witte vaarskalfje dat vorige week geboren werd… Dat is het dochtertje van ons Joke! Joke is nu dus echt een koe geworden! Wel iets later dan verwacht – blijkbaar heeft de stier werk met haar gehad – maar dat het kalfje een vaarsje is, dat maakt het voor ons toch helemaal goed! Foto’s van Hannelore kregen jullie al te zien, tijd om ons Joke ook nog eens in de spotlights te zetten! Ik koos voor een foto waar je haar ziet als een echte koe: in de carrousel. Die blijft trouwens nog altijd fantastisch draaien! (Behalve die ene keer vorige week toen ik zonder te weten de noodstop had ingedrukt. Uiteindelijk konden we, na een telefoontje met de specialist, snel verder draaien. Beetje onnozel maar toch wel weer iets bijgeleerd, die noodstopknop werkt!)

img_2154

3 gedachtes over “Joke is koe geworden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s