Foto

Eerste snede gras

Het is intussen tien dagen geleden dat ik nog een blogbericht geschreven heb. Het zijn dan ook drukke dagen geweest… Vorige week het jongvee en de droogstaande koeien naar de weides gebracht, een heel werk. Vrijdag is papa dan gras beginnen maaien, dat werd maandag en dinsdag, gisteren dus, gehakseld. Tot gisterenavond 22 uur uiteindelijk bezig geweest met het afdekken van de kuil – of zoals wij gewoon zeggen: de silo dekken. Maar naast het werk was er vorige week ook het Eurovisiesongfestival en dat is nu toch wel iets dat ik niet graag mis. Zondag hadden we ook een communiefeest in de familie. Ik heb dus niet veel tijd gehad om effectief achter m’n laptop te zitten en te typen maar ik heb wel enkele foto’s genomen van het gras, die ik jullie zo meteen toon. Ik heb ook wel enkele nieuwe ideeën gekregen dus mogen jullie de komende dagen nog enkele blogberichten verwachten.

Vrijdag werd het gras dus gemaaid door papa en daarna werd het (open)geschud door mama. Maandag werd het gras dan op rijtjes geharkt door mama en gehakseld door Loonwerken Gheenens, terwijl papa de kuil vast reed. Vorig jaar postte ik het blogbericht Van gras tot graskuil met foto’s en gegevens van elke stap.

Het was ook vorig jaar dat ik elke stap filmde om dit dan in m’n video voor de YouFarm International Video Contest te verwerken. Ik zet het filmpje hier nog eens onder, alles over het gras is terug te vinden tussen 0:36 en 1:00.

Dinsdag, gisteren, volgde dan het zwaarste werk: het afdekken van de kuil. In oktober schreef ik hier een blogbericht over, het ging wel om een maïskuil maar de manier waarop we het doen is dezelfde.

Maar dan nu toon ik jullie enkele foto’s van vrijdag en maandag. Op die van vrijdag is te zien hoe mama het gras aan het (open)schudden is. Die van maandag zijn prachtig: mama aan het harken en meteen daarna papa aan het oprapen met z’n opraapwagen. Hij bracht enkele karren thuis van de kleinere percelen. Het was een mooi zicht!

2 gedachtes over “Eerste snede gras

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s