Het boerenleven, Throwback thursday

Meer dan alleen boerin

Donderdag 29 juli 2021 verscheen m’n derde dagboek in Boer&Tuinder. Ik post een foto ervan in dit bericht, maar geef jullie hier ook de tekst mee. De ballonvaart waarover ik het had, verscheen al op m’n blog in Love and magic in the air. Het concert van Niels Destadsbader heb ik jammer genoeg moeten afzeggen. Net in die juliweek hield het na weken vol regen eens op en dus was het alle hens aan dek op de boerderij. Zo’n 30 ha gras moest gemaaid worden en thuis raken. Daarover kunnen jullie alles lezen en zien in Opnieuw na lang wachten heel veel gras.

Twee berichten van me verschenen intussen in Boer&Tuinder, als Dagboek of Opinie. Het eerste ging over “Landbouw en klimaat”, het tweede gaf ik de titel “Waarheid over de landbouw”. Dat bericht was een reactie op minister Zuhal Demir en haar visie op landbouw, alsook een vervolg op m’n vorige bericht, over hoe we blijven meewerken aan een duurzame toekomst. Ik vertelde dat ik graag in m’n pen kruip om onwaarheden over de landbouw de wereld uit te helpen. Ik schrijf zowel op m’n blog als in korte posts op m’n Facebookpagina. Ik deel namelijk ook heel regelmatig de gewoonste dingen die op de boerderij gebeuren – of toch “gewoon” voor wij die werken op en rond de boerderij. Want voor velen in België is de landbouw een ver-van-mijn-bed-show geworden. Ik probeer de show terug tot bij jong en oud te brengen. Niet alleen met woorden, maar ook met heel wat foto’s en filmpjes. Pasgeboren kalfjes, voederen van de koeien, met een koe te voet over straat naar huis, onze honden op de boerderij, melken in onze carrousel, gras inkuilen, pakken gras naar huis halen…

Dat tonen van de boerderij en de landbouw is slechts één grote reden waarom ik m’n blog heb gecreëerd. Ik wou en wil met m’n blog ook tonen dat ik meer ben dan alleen boerin – alle boerinnen zijn meer dan alleen boerin. Het is dan wel een job die meer is dan een job, het neemt namelijk een groot deel van m’n leven in, maar ik ben ook maar een mens. Ik ben een dochter, ik ben een zus, ik ben een nicht, ik ben een (beste) vriendin, ik ben een buurvrouw, ik ben een kennis. Ik spendeer niet alleen graag tijd in de stal en op de weide maar zeker even graag thuis in huis, op een feest of op een concert. Ik hou van koeien maar ook van honden, ik hou van koeien voederen maar ook van zelf veel en lekker eten, ik hou van rondlopen op de boerderij maar ook van chill in de zetel voor tv zitten. Ik draag vaak een overall en laarzen maar voel me even fijn in een zomers kleedje en teenslippers. Ik werk me in het zweet op de boerderij maar zie ook graag wielrenners zwetend de Maarkedalse hellingen trotseren. Ik roep dagelijks op m’n koeien maar zing ook vaak mee met de radio. Ik hou van het uitzicht op een heuvel in de Vlaamse Ardennen maar ook van het zicht vanaf een Europese bergtop.

Ik ben meer dan alleen boerin. Dat mag. Dat moet. Dat is. Alle boerinnen hebben recht op tijd met hun familie, met hun vrienden en met zichzelf! Ik wens alle boeren en boerinnen deze zomer veel plezier en genot op de boerderij, maar nog meer daarbuiten! Ontdek, leef, geniet. Het is altijd wel regelen en organiseren om al het werk gedaan te krijgen zodat je als boer(in) er eens op uit kan, maar dat lukt wel! Ik heb al heel wat plannen – sommige zullen intussen al beleefd zijn – zoals een ballonvaart met de familie, nog meer wandelavonturen met m’n zus, op daguitstap naar Cap Blanc-Nez en naar Niels Destadsbader met m’n beste vriendin. Ik had ook nog andere dromen voor deze zomer, maar het leven gaat niet altijd zoals je wil. Ik hoop op een dag, naast het lijstje dat ik al opsomde, nog meer te zijn dan ik al ben. Want ik heb nog veel liefde te geven.

Over al m’n avonturen, dus zowel op als naast de boerderij, kunnen jullie lezen en zien op m’n blog http://www.deavonturenvaneenboerenmeid.com of op m’n gelijknamige Facebookpagina. Maar vergeet dus zeker niet zelf avonturen te beleven! Kleine of grote avonturen, het maakt niet uit. Het leven is te kort om het niet ten volle te leven!

2 gedachtes over “Meer dan alleen boerin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s