Flashback friday

15 30 60

Vorige week donderdag 30 september was het zover… Ik werd 30 jaar! Die dag geen toeters en bellen, maar het weekend voordien hielden we wel een feestje. Dat mocht wel, want op 26 september werd m’n vader, boer Herman, 60 jaar! Aangezien ons nichtje Tessa dit jaar 15 werd, maakten we er nog een groter feest van: 15 30 60 was toch wel uniek! Hier rechts op de foto sta ik links en Tessa in het midden voor de duidelijkheid – 15 jaar verschil, je zou het toch niet echt zeggen. Tessa ziet er al zo’n volwassen juffrouw uit! Verder nog enkele foto’s, alsook wat tekst en enkele inspirerende quotes die mij gedurende m’n 30 jaar bij zijn gebleven en waar ik verder mee door het leven ga.

Op zich heb ik niet zo veel problemen met die 30. Het is maar een getal. M’n leven is daarmee niet veranderd. Je denkt wel eens na, maar dat kan ik op andere momenten ook. Dus ik heb me nu in m’n leeftijd zelf niet druk gemaakt. Ik heb intussen geleerd in het nu te leven. Ik heb een periode gehad – ik heb nog wel eens moeilijkere periodes – dat ik me om alles druk maakte, hoe ga ik alles doen in de toekomst, m’n hoofd bleef maar razen, ik stond onder stress en angst… Zo ging het niet. Ik heb leren accepteren dat de tijd het wel zal uitwijzen. Je moet nu doen wat je doet, en stap voor stap aanpakken wat op je pad komt. Ook raad en hulp vragen waar nodig, en gewoon veel praten. Praten. Iets simpel eigenlijk, maar iets wat we allemaal te weinig doen.

30 jaar. Ik heb het gevoel dat m’n leven niet compleet is. Eind juli schreef ik zoiets voor het Dagboek van Boer&Tuinder, dat ik ook op m’n blog postte: Meer dan alleen boerin. Maar ik ben wel heel gelukkig en dankbaar met wat en vooral met wie ik wel rond mij heb. Geweldige ouders. Drie super zussen. Fantastische dichte familie. Een beste vriendin. Vrienden. Buren. Kennissen. Ik heb eigenlijk echt niet te klagen, al doe ik dat, zoals iedereen, wel eens.

Toen ik 25 werd, schreef ik ook een bericht op m’n blog. Ook de moeite om nog eens te lezen: 25 jaar. Dat er veel kan gebeuren op enkele jaren tijd, of op 25 jaar tijd. Ik geloof dat er in de toekomst ook nog veel kan gebeuren, maar ik neem het dag per dag.

Every day is a new beginning.

Die quote neem ik al een hele tijd mee door het leven. Ik heb er nog een.

Life is about moments.

Het heeft me altijd geholpen te beseffen dat het leven altijd op en af gaat, dat er gewone dagen zijn, maar dat er ook geweldige of verdrietige momenten zijn. Die tijden die je sterker maken. Die jezelf meer jezelf laten worden. De laatste twee jaren heb ik nog wat quotes toegevoegd aan m’n favorieten.

Accepteer wat je niet kan veranderen. Verander wat je niet kan accepteren.

Het komt er eigenlijk op neer je energie te steken in iets dat je kan veranderen, en niet je energie laten verloren gaan in dingen waar je geen vat op hebt. Niet altijd makkelijk om los te laten, maar soms is dat gewoon het beste. Dan heb je veel meer energie om te bereiken wat je wel kan bereiken, om te doen wat je echt wilt.

Herinneringen die je later wil hebben, moet je nu maken.

Pluk de dag eigenlijk. Leef het leven dat je wilt, want het leven is al veel te kort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s