Foto, Het boerenleven

Een nieuw jaar

We zijn alweer 2 januari! Ik wens iedereen een fantastisch 2018! Hopelijk hadden jullie prettige feestdagen, zoals ik jullie wenste met m’n kerstfoto’s, en hopelijk zijn jullie het jaar goed gestart. Een nieuw jaar is een nieuw begin, al kunnen we eigenlijk gewoon elke dag als een nieuw begin zien. Geloof erin dat je elke dag een verschil kan maken, al is het maar iets kleins. Dat je elke dag een nieuwe kans krijgt om beter te doen. Goede voornemens volhouden lukt misschien niet altijd, maar er is altijd een nieuwe dag. Op de boerderij gaan niet veel dagen* voorbij zonder een nieuw begin, een nieuw leven, zonder de geboorte van een kalf met andere woorden. Ik heb verder in dit bericht nog een foto van een pasgeboren kalf, die ik al in juli nam, maar nog niet postte.

Waarschijnlijk dat ik die foto niet postte omdat ik mama en kalfje ook filmde en deze beelden gebruikte in de video Liefde voor koetjes en kalfjes. Maar nu kan ik hem dus toch nog plaatsen, want hij hoort hier echt thuis als teken van een nieuw begin. Geboortes van kalveren zijn voor ons dan misschien wel routine, toch voelt het ook speciaal. En als het misloopt, voelen we ons ellendig. Maar we moeten onszelf dan terug oppakken want er volgt altijd een nieuwe dag, een nieuw begin, een nieuw leven.

IMG_1185

Misschien dat ik hem ook niet postte, omdat ik al veel pasgeboren kalfjes postte in die periode: bijvoorbeeld op 8 maart en op 21 mei. Maar het blijven prachtige momenten, die ik dan graag vastleg, en waarom dan ook niet vaak deel met jullie.

Het kalfje hierboven in beeld was trouwens een stiertje, een zoontje voor Janne. Moest het een vaarsje geweest zijn, dan zouden jullie er zeker en vast over gehoord hebben. Waarom? Omdat er dan voor het eerst een vijfgeslacht op onze boerderij zou leven! Janne is de dochter van Julianne, zij van Jules en zij dan weer van Florina. Over Florina schreef ik al eerder, want zij is een speciale koe: ze heeft de Telstarfactor, als eerste op ons bedrijf. Tegenwoordig “groeit” die wildfactor er wel uit. Misschien dat ik daar in de toekomst nog eens over schrijf.

UPDATE: Over de Telstarfactor moet ik nog altijd eens schrijven, maar over het vijfgeslacht heb ik wel al geschreven! Want jawel, op 26 mei 2018 werd Jolo geboren, die de vijf in rij deed waar worden. Een prachtige fotoshoot kon uiteraard niet ontbreken!

Every day is a new beginning.

Rond de jaarwisseling zijn er overal lijstjes terug te vinden met het beste van het afgelopen jaar. Ook ik doe dit wel graag, maar de statistieken van m’n blog, die krijgen jullie later deze maand, zoals ik de afgelopen twee jaar deed. Statistieken van het eerste jaar vind je hier en van het tweede hier. Op 15 januari zal De avonturen van een boerenmeid drie jaar online staan!

*Niet veel dagen gaan voorbij zonder nieuw leven op de boerderij, dat zei ik eerder in dit bericht. Maar om volledig correct te zijn: om de dag is er ongeveer een geboorte. Vorig jaar bijvoorbeeld hadden we 162 geboortes. De eerste van dit jaar komt er snel aan!

4 gedachtes over “Een nieuw jaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s