Throwback thursday

Voedermengwagen

Bijna een jaar geleden, op 28 maart, ruilden we onze voedermengwagen met één verticale mengvijzel en een inhoud van 13 m³ voor een mengwagen met twee verticale vijzels en een inhoud van 22 m³. Het was nodig een grotere te kopen om optimaal te werken want meer dieren is meer voeder.

Een mengwagen met twee vijzels zorgt ook voor een betere vermenging van het voeder, wat zeker een pluspunt is. We kozen opnieuw voor een dwarsafvoerband achteraan de mengwagen zodat we in onze U-voedergangen (zoals op de foto van me bovenaan m’n blog) achteruit tot het einde kunnen rijden en zo vlot overal kunnen voederen. Hoe het voederen allemaal gebeurt, stap voor stap, verschijnt een van de komende weken op m’n blog!

UPDATE: Het voederen stap voor stap in tekst vind je hier. Om alle stappen in videovorm te zien, kan je hier klikken.

IMG_2419
Voedermengwagen met 2 verticale mengvijzels en een inhoud van 22 m³ op 28 maart 2014

3 gedachtes over “Voedermengwagen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s