Het boerenleven

Stro van het land af

Nadat m’n vader twee jaar zelf wat wintertarwe had gezaaid, is het nu niet gelukt. De omstandigheden om te zaaien waren in het najaar van 2021 niet goed genoeg. Alle stro van de zomer van 2022 werd aangekocht en gingen we op het land halen.

Vroeger was alles aankopen ook steeds het geval, zoals je kort kon zien in Stro persen en naar huis halen, een bericht uit 2015. In 2020 hadden we wel enkele eigen hectaren staan, die toen eind juli werden geoogst: Tarwe pikdorsen en stro persen. Vorig jaar in 2021 opnieuw een beetje eigen, maar het grootste deel van het stro werd toch altijd gekocht van het land af. Vorig jaar was dit in moeilijke omstandigheden, zoals ik vertelde in Tarwe en stro tussen de buien door. Dit jaar was het om stro te persen een luxe want het was super droog. Om het stro te gaan halen, was het dus ook aangenaam.

Op 8 juli 2022 was het nu die tijd van het jaar. Toen haalden we gerstestro naar huis. Het werd geperst tot pakken door Loonwerken Gheenens.

Eind juli 2022 was het dan het tarwestro dat van het veld kon. Hieronder enkele foto’s die m’n schoonbroer Jeffrey nam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s