Het boerenleven

Maïsoogst 2021

Het werd wachten tot onze tweede helft maïs werd gehakseld, maar uiteindelijk kwamen we 4 weken na de eerste helft hakselen terug aan de beurt. Het weer was intussen wel helemaal omgeslagen. Uiteindelijk verliep alles vrij goed en zijn we tevreden dat we met twee mooi gevulde kuilen de winter in kunnen.

Vorig jaar gebeurde het maïs hakselen in nog grotere extremen: de eerste keer bij 30 °C en de tweede keer in de regen. Nu viel het uiteindelijk dus nog mee. We hadden tijdens het hakselen zelf vrij droge dagen. Al valt de kwaliteit van de maïs na zo’n kwakkeljaar wel af te wachten.

Op 28 september werd onze eerste helft maïs ingekuild. Het was een prachtige dag, met zon en mooie temperaturen. Het was ook nog niet echt herfst, dat zie je ook aan de groene bladeren die nog volop op de bomen staan.

Op 25 oktober werd dan eindelijk ons tweede helft van de maïs gehakseld en ingekuild. Intussen had het al veel geregend en waren de bladeren van de bomen verdwenen. We kregen de dag zelf wel vrij droog weer, enkel bij het afdekken van de kuil was het regenachtig. Gelukkig hadden we een heel team aanwezig om te helpen, waarvoor grote dank! Zo kregen we dezelfde dag tegen 22 uur de kuil nog afgedekt!

2 gedachtes over “Maïsoogst 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s