Flashback friday

Creatief zijn in de kersttijd

Nu de koeien ook allemaal geschoren zijn, alle beestjes terug gevaccineerd zijn tegen BVD en bloed werd afgenomen voor IBR en paratbc, is het drukste koeienwerk achter de rug. Alhoewel, we zitten met heel wat kalvingen en kalveropfok is geen gemakkelijke opdracht. Alle koeien moeten sowieso elke dag gevoederd, gemolken en goed verzorgd worden, er is dus altijd werk. Maar toch, met de kersttijd kunnen we het wel eens wat rustiger aan doen. Al zijn we met het droge weer intussen ook weer in het hout geschoten. Het zou dus wel eens mogen regenen of winteren, al is sneeuw alleen maar leuk als je er niet in hoeft te werken. Maar om nu echt ‘to the point’ te komen: met de kersttijd vind ik het altijd leuk om creatief te zijn.

Creatief zijn kan natuurlijk veel omvatten, maar in mijn geval bedoel ik: kerstkaartjes maken. Het is nu toch al een paar jaar dat ik zelf iets in elkaar steek. Het begint allemaal met foto’s! Niet zo verwonderlijk want ik ben gek op fotografie, al ben ik zeker geen professional. Ik wil ook altijd met m’n foto’s iets eigen, iets origineel en bovenal iets dat met de boerderij te maken heeft, in beeld brengen! Voor 2013 zette ik bijvoorbeeld vier foto’s samen die de seizoenen moesten voorstellen.

foto-kerstkaart-voor-2013

Vorig jaar heb ik de cijfers 2 – 0 – 1 – 6 gevormd met respectievelijk pakjes hooi, koeien, tractoren en honden. Hoe ik dat deed en hoe dat er uit zag, vertelde en toonde ik jullie vorig jaar toen ik jullie m’n beste wensen over bracht. Dit vinden jullie terug door hier te klikken. Toen ik dat bericht daarnet opnieuw las, kan ik alleen maar besluiten dat 2016 zeker geen beter boerjaar dan 2015 was. Ik verwacht nu dus zeker een spetterend 2017! Veel slechter kan bijna niet, laat ons toch hopen!

Twee jaar terug gebruikte ik een foto van koeien, die ik op de computer in de vorm van 2015 knipte. Maar net als toen en vorig jaar, al toonde ik jullie alleen de foto en niet het kaartje, voeg ik ook iets ‘handmade’ toe. Ik knip het papier zelf, ik kleef, ik schrijf… Twee jaar terug naaide ik vormen als kerstbomen, cadeautjes, bollen… Vorig jaar prikte ik een boodschap. Wat het dit jaar geworden is, krijgen jullie op 1 januari te zien!

Wat ik nu wel nog kan tonen, is de creativiteit van m’n zus Valerie. Ze heeft met houten blokken rendiertjes gemaakt, wij noemen ze Rudolfjes. Een houten pallet heeft ze omgetoverd tot een kerstboom. Voeg daar lichtjes aan toe en je hebt originele kerstversiering! Ik wens iedereen wat creativiteit toe in de aanloop naar de feestdagen, want het kan goed doen!

img_3551

4 gedachtes over “Creatief zijn in de kersttijd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s