Throwback thursday

Bronze heeft terug gekalfd

IMG_2195Vorig jaar rond deze tijd kalfde Bronze voor het eerst. Bronze is een prachtig beestje, die de Telstarfactor bezit, maar is wel snel bang en nerveus. Toen we ze vorig jaar voor het eerst moesten melken, liep dat helemaal niet zoals het hoorde. Ik schreef er toen uitgebreid over in het bericht Er zijn zo van die weken. Ze kroop door de carrousel en verwondde zo haar linkerachterbeen. Bronze werd onder volledige verdoving gebracht en zo konden de drie wonden gehecht worden. Onze dierenarts had er zijn werk mee, het werden 23 draadjes!

img_3477We zijn vandaag een jaar later en Bronze heeft terug gekalfd! Terug een stiertje, jammer dus! Momenteel werken we niet met een rode stier dus geen Telstar-kalfje, al kan hij wel drager zijn van de factor. Intussen is Bronze het melken goed gewoon. Het duurde vorig jaar enkele weken maar we hebben ze getemd gekregen. Ze staat volledig stil en heft geen poot meer op. Vanmorgen nam ik nog een foto van haar. Ik wou ook een foto van haar met haar kalfje maar dat lukte dan niet, het was een hectische dag.

We hebben dit seizoen al veel geluk gehad met onze vaarzen. Ze zijn rustiger en flinker. Dat mag ook eens. Maar zo niet, we kunnen het ook aan, waarvan Bronze het bewijs is.

2 gedachtes over “Bronze heeft terug gekalfd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s