Foto

Hete meizondag

Vandaag was het warm, zelfs heet want de temperaturen gingen hier in de namiddag toch richting 30 °C! Ik vind het meteen te veel want vorige week was het nog erg koud, ’s ochtends zelfs lichte vorst, en nu moeten we ons snel aanpassen. Maar volgend weekend geven ze dan terug veel kouder… We wonen in België inderdaad, al is het de laatste tijd toch wel extreem. Ik kan wel genieten van warm weer maar 20 à 22 graden is voor mij al mooi genoeg, of maximum 25 graden. Wanneer het richting 30 gaat, vind ik het niet zo aangenaam, en de koeien zeker ook niet. Deze namiddag ging de ademhaling van heel wat koeien al een heel stuk sneller, ook produceerden ze veel speeksel en slijm. Alle drinkbakken werden druk omringd door meerdere koeien. Ik zie ook in de voedergangen dat ze minder gegeten hebben… Allemaal gevolgen van de hittestress die de koeien ondervinden.

Niet alleen de koeien hebben stress, maar vooral ook de papa, want maïs zaaien, dat is zijn taak. Ik heb er vandaag eens foto’s van genomen. Van hem, maar ook van de mama die aan het rotoreggen was. Plus ook van de koeien, paarden en honden… Een paar beelden van deze hete meizondag dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s