Op stap

La Doesse Schuuse

Bij de categorie “Op stap” is het alweer even geleden dat er een blogbericht verscheen. Maar nu heb ik een fantastische aanrader voor jullie… Ik verklapte er al lang geleden wat over in m’n eerste blogbericht bij deze categorie, over m’n thuishaven Schorisse, Maarkedal. Jullie vinden het blogbericht terug door op deze link te klikken.

La Doesse Schuuse is van start gegaan! Deze organisatie van Wij Heeren Van Schoorisse wordt zeker en vast een nooit gezien feest in de streek. Zo goed als alle activiteiten vinden plaats op Camping De Ploatse, gelegen op de Zottegemstraat. Dit terrein kan eigenlijk beschreven worden als festivalweide. Bedoeling is om de vakantie nog een beetje te verlengen én dat dichtbij huis. In Schorisse, dat zonder het altijd goed te beseffen, zo veel moois te bieden heeft.

De campingweide werd vandaag geopend voor de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de twee scholen uit Schorisse. Zij kamperen er vannacht en genieten morgenvroeg van een lekker ontbijt. Eerder vandaag hadden ze al een barbecue, kinderfuif en kampvuur. Morgen is het dan aan de volwassenen om hun tent op te slaan. Dan gaat een enorm goed gevuld weekend van start. Hieronder vinden jullie de planning maar vergeet zeker ook niet te surfen naar de website: http://www.ladoesseschuuse.be.

Flyer

Doorlopend kan genoten worden van verschillende attracties. Zo is er een casino en zijn er caféspelen. In de prachtige spiegeltent moet je geweest zijn. Om te smullen is er onder andere een frietkot en eens iets lekker drinken naast bier kan in de champagnebar. Voor de kampeerders is er een strand met zwemvijver en slierbaan, gebouwd door de chiro. Daarnaast kunnen de kampeerders ook genieten van welness zoals een sauna, een klein zwembadje en een bubbelbad.

Vandaag ging ik al wat foto’s nemen om jullie warm te maken. Wees erbij!

Voor meer foto’s en info kunnen jullie ook surfen naar de Facebookpagina van het event: https://www.facebook.com/ladoesseschuuse?fref=ts.

UPDATE Het werden fantastische dagen, drukke maar geslaagde! De ballonvaart ging door de slechte weersomstandigheden niet door. Het was pas een jaar later, op “kermis Schorisse”, dat de ballon kon opgaan.

UPDATE Drie jaar na La Doesse Schuuse organiseerden de Heeren van Schoorisse het driedaagse feest Mirakelmakers van Schuuse.

5 gedachtes over “La Doesse Schuuse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s