Throwback thursday

Een geluk bij een ongeluk

Alsof we vorige week nog niet genoeg hadden met de vaars die stikte in de nageboorte, kregen we nog een tegenslag te verduren. Een beestje van 14 maand al liggend op de roosters gevonden… Ze had haar poot gebroken, dan nog een open breuk, erg lelijk. De veearts is er bij geweest maar open breuken zijn niet te behandelen, de kans op infecties is veel te groot. Het beestje, Naïs, had veel pijn en hebben we rustig laten inslapen. We hebben nog nooit een open pootbreuk gehad op ons bedrijf maar wel al eens een gesloten breuk…

De veearts herinnerde zich het ook en vertelde dat die ongelukkige avond: nu is het heel jammer met dit beestje maar je hebt al eens geluk gehad ook he. Inderdaad, toen hebben we geluk gehad. Vienna had haar voorpoot gebroken in april 2013. Het stond enorm gezwollen en is dan niet meer in de plaaster gedaan. We hebben de poot elke dag een tiental dagen lang afgespoeld met koud water zodat de zwelling zou afnemen. Het beterde en het been groeide terug aan elkaar, wel een beetje scheef maar hier heeft ze niet veel last van. Intussen loopt Vienna vrolijk rond tussen de koeien. We hebben dus ook soms geluk bij ongelukkige gevallen, dat moeten we onthouden. 😉

Vienna 27 april 2013
Vienna op 27 april 2013
IMG_1936
Vienna vandaag

2 gedachtes over “Een geluk bij een ongeluk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s