Flashback friday

SingStar Heroes

Elke vrijdagavond is tegenwoordig The Voice van Vlaanderen te zien op tv. Ik ben geen die hard fan maar zie het wel graag. De audities kunnen heel verrassend uit de hoek komen. Er zit eigenlijk toch nogal wat talent in Vlaanderen! Zelf zing ik ook graag, maar gewoon in m’n verreiker of tussen m’n koeien, zonder menselijk publiek. Vroeger heb ik nog gezongen in een jeugdkoor hier in ons dorp, het JoLi-koor. Maar daar ga ik het nu niet over hebben, dat is voor later. Nu moest ik terugdenken aan al die keren dat ik samen met m’n beste vriendin Angela zong. Zij had een Playstation en daar speelden we het spel SingStar! Wat is dat?

Dat is zingen op de beste hits: klassiekers, eighties, nineties, partyhits, zomerhits of pophits… Je had heel wat verschillende “spelletjes”. Wij zongen vooral mee met de beste pophits zoals Leave (Get Out) van JoJo, SOS van Rihanna en Push The Button van The Sugababes. Liedjes uit de jaren 2004 en 2005, amai. Nu is het stil rond die artiesten, maar die waren heel groot in die tijd! JoJo was slechts 13 toen die wereldwijde hit van haar uitkwam, een beetje zoals Olivia Rodrigo met Drivers License nu. The Sugababes waren net als Destiny’s Child en de Pussycat Dolls een heel bekende girlband. Zij kwamen wel uit het Verenigd Koninkrijk, zoals Little Mix tegenwoordig. Het blijven tophits, die je verder in dit bericht kan terugvinden.

Dé tophit van Angela en ik was echter Everytime We Touch van Cascada. Op die song waren wij échte SingStar Heroes! We konden die het best zingen! Wat een herinneringen! We smeten ons altijd helemaal. Ik zelfs eens letterlijk… Ik gooide m’n been eens in de lucht, maar ik smeet mezelf helemaal omver… Het was zo’n “dondering” dat zelfs haar ouders kwamen kijken wat we uitstaken. Haha, hilarisch! Ook de lyrics van deze song, voeg ik aan dit bericht toe.

We “speelden” vaak SingStar voor we uit gingen. Eerst namen we de tijd om ons samen op te maken, daarna indrinken en inzingen! Hieronder enkele sfeerfoto’s uit juli 2011, dat is bijna 10 jaar geleden!

Andere bekende meezinghits in die tijd waren Beautiful Soul van Jesse McCartney, My Happy Ending van Avril Lavigne en Year 3000 van Busted. Wat een songs! Jesse McCartney was ook nog heel jong, 17 maar, toen hij wereldwijd die hit scoorde en vele meisjesharten brak – ook op mijn kamer hing een poster van hem! Avril Lavigne scoorde met Complicated uit 2002 en Girlfriend uit 2007 nog grotere hits dan deze. Beiden maken nog steeds muziek, maar die raken precies niet meer over de oceaan tot hier. Busted splitte in 2005, maar is blijkbaar sinds 2015 terug samen, zonder echt grote hits. (Bedankt, Wikipedia, voor alle info!)

Van klassiekers zongen we onder andere mee met Girls Just Wanna Have Fun van Cyndi Lauper, Karma Chameleon van Culture Club en Het is een nacht van Guus Meeuwis en Vagant. Die zijn uit de jaren ’80 en ’90. Welke klassiekers herinneren jullie zich nog? Zing gerust al mee met al deze voorgenoemde songs, die ik hieronder op een rij zet! 😉

I still hear your voice, when you sleep next to me.
I still feel your touch in my dream.
(in my dream)
Forgive me my weakness, but I don’t know why,
Without you, it’s hard to survive.

‘Cause every time we touch, I get this feeling.
And every time we kiss, I swear I could fly.
Can’t you feel my heart beat fast?
I want this to last.
Need you by my side.

‘Cause every time we touch, I feel the static.
And every time we kiss, I reach for the sky.
Can’t you hear my heart beat so?
I can’t let you go.
Want you in my life.

Your arms are my castle, your heart is my sky.
They wipe away tears that I cry.
(that I cry)
The good and the bad times: we’ve been through them all.
You make me rise when I fall.

‘Cause every time we touch, I get this feeling.
And every time we kiss, I swear I could fly.
Can’t you feel my heart beat fast?
I want this to last.
Need you by my side.

‘Cause every time we touch, I feel the static.
And every time we kiss, I reach for the sky.
Can’t you hear my heart beat so?
I can’t let you go.
Want you in my life.

‘Cause every time we touch, I get this feeling.
And every time we kiss, I swear I could fly.
Can’t you feel my heart beat fast?
I want this to last.
Need you by my side.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s